Није усвојен закључак којим се тражи оставка Фадила Новалића и Владе Федерације БиХ

Срна
Није усвојен закључак којим се тражи оставка Фадила Новалића и Владе Федерације БиХ

Представнички дом Парламента Федерације БиХ није усвојио закључак којим се тражи оставка премијера Фадила Новалића и Владе ФБиХ, а који су потписали клубови пет странака.

"Парламентарна већина се распала и гласање је то најбоље показало. Ово је циркус, нису усвојени ни закључци Комисије за сигурност, СДА и ХДЗ нису гласали", казао је Дамир Машић за портал klix.ba.

Захтјев за смјену потписали су предсједници Клубова посланика Дамир Машић (СДП), Сабина Ћудић (Наша странка), Елзина Пирић (ПДА), Амер Обрадовић (Независни блок) и Санела Прашовић-Гаџо (СББ).

Подсјећамо, у Представничком дому Парламента ФБиХ данас је предат приједлог за изгласавање неповјерења Влади ФБиХ с премијером Фадилом Новалићем на челу, а потписало га је више од 20 заступника Наше странке, СДП-а, НиП-а, ПДА, А-СДА и Независног блока.

Приједлог закључка ДФ-а којим се тражи оставка челништва Владе ФБиХ, односно премијера Фадила Новалића и потремијера Веска Дрљаче и Јелке Милићевић, такође је одбијен већином гласова посланика.

Посланици дом Парламента Федерације БиХ данас је ванредно засједао због афере “Респиратори”, односно због расправе о јавним набавкама у вријеме стања природне несреће у ФБиХ изазване пандемијом коронавируса.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана