Nije usvojen zaključak kojim se traži ostavka Fadila Novalića i Vlade Federacije BiH

Srna
Nije usvojen zaključak kojim se traži ostavka Fadila Novalića i Vlade Federacije BiH

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH nije usvojio zaključak kojim se traži ostavka premijera Fadila Novalića i Vlade FBiH, a koji su potpisali klubovi pet stranaka.

"Parlamentarna većina se raspala i glasanje je to najbolje pokazalo. Ovo je cirkus, nisu usvojeni ni zaključci Komisije za sigurnost, SDA i HDZ nisu glasali", kazao je Damir Mašić za portal klix.ba.

Zahtjev za smjenu potpisali su predsjednici Klubova poslanika Damir Mašić (SDP), Sabina Ćudić (Naša stranka), Elzina Pirić (PDA), Amer Obradović (Nezavisni blok) i Sanela Prašović-Gadžo (SBB).

Podsjećamo, u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH danas je predat prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH s premijerom Fadilom Novalićem na čelu, a potpisalo ga je više od 20 zastupnika Naše stranke, SDP-a, NiP-a, PDA, A-SDA i Nezavisnog bloka.

Prijedlog zaključka DF-a kojim se traži ostavka čelništva Vlade FBiH, odnosno premijera Fadila Novalića i potremijera Veska Drljače i Jelke Milićević, takođe je odbijen većinom glasova poslanika.

Poslanici dom Parlamenta Federacije BiH danas je vanredno zasjedao zbog afere “Respiratori”, odnosno zbog rasprave o javnim nabavkama u vrijeme stanja prirodne nesreće u FBiH izazvane pandemijom koronavirusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana