Међурелигијско вијеће: Имам ће бити кажњен, затражено да се извини

Срна
Међурелигијско вијеће: Имам ће бити кажњен, затражено да се извини

САРАЈЕВО - Међурелигијско вијеће у БиХ осудило је неприхватљив говор усмјерен против Српске православне цркве (СПЦ) и њених вјерника којим је главни имам Меџлиса Исламске заједнице у приједорском насељу Козарац Амир Махић СПЦ приписао секташтво, а Светом Сави фашизам.

Вијеће је поводом медијских навода о овом инциденту затражило информацију од Ријасета Исламске заједнице, који је по пријему информације издао налог Муфтији бихаћком да од имама узме изјаву и покрене дисциплински поступак.

Како је наведено у објави Вијећа на друштвеним мрежама, од имама Махића је затражено да се на сутрашњој хутби извини својим џематлијама и свима које је његов наступ увриједио, те да ће спроведеним дисциплинским поступком Махић бити примјерно санкционисан.

-Међурелигијско вијеће у БиХ увијек ће бити спремно осудити вријеђање и нападе на вјерске објекте, вјерске заједнице и вјернике - наведено је у објави.

Главни имам Меџлиса Исламске заједнице у приједорском насељу Козарац Амир Махић током вјерске службе у Козарцу Светом Сави приписао је фашизам, а Српској православној цркви секташтво.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана