Лукач: Подршком свих институција до још квалитетнијег рада МУП-а

Срна
Лукач: Подршком свих институција до још квалитетнијег рада МУП-а

БАЊАЛУКА - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач истакао је пред посланицима у Народној скупштини да је Министарству унутрашњих послова /МУП/ потребна подршка свих институција у Српској како би још квалитетније радило и штитило грађане.

"Полиција се бори против свих видова криминала и корупције и надлежним институцијама је доставила извјештаје и када је ријеч о Бобар банци, Алумини и осталим случајевима.

Тако ћемо и наставити", рекао је Лукач у завршној ријечи о извјештају о раду МУП-а за прошлу годину. Он је подсјетио да МУП ове године школује 500 кадета како би били попуњене станице полиције у Српској и истакао да се МУП бори и против полицајаца који несавјесно раде.

"Имамо подмлађен полицијски кадар што је веома значајно.

Повећали смо и школовање на 14 мјесеци како би имали квалитетне полицајце који могу одговорити свим изазовима", нагласио је Лукач.

Према његовим ријечима, није законска обавеза постављање знакова којима ће возачи бити информисани о стационарним камерама за контролу брзине саобраћаја. Он је подсјетио да су плате полицајаца ове године повећаване два пута и навео да је то потребно радити и убудуће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана