Lukač: Podrškom svih institucija do još kvalitetnijeg rada MUP-a

Srna
Lukač: Podrškom svih institucija do još kvalitetnijeg rada MUP-a

BANjALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je pred poslanicima u Narodnoj skupštini da je Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ potrebna podrška svih institucija u Srpskoj kako bi još kvalitetnije radilo i štitilo građane.

"Policija se bori protiv svih vidova kriminala i korupcije i nadležnim institucijama je dostavila izvještaje i kada je riječ o Bobar banci, Alumini i ostalim slučajevima.

Tako ćemo i nastaviti", rekao je Lukač u završnoj riječi o izvještaju o radu MUP-a za prošlu godinu. On je podsjetio da MUP ove godine školuje 500 kadeta kako bi bili popunjene stanice policije u Srpskoj i istakao da se MUP bori i protiv policajaca koji nesavjesno rade.

"Imamo podmlađen policijski kadar što je veoma značajno.

Povećali smo i školovanje na 14 mjeseci kako bi imali kvalitetne policajce koji mogu odgovoriti svim izazovima", naglasio je Lukač.

Prema njegovim riječima, nije zakonska obaveza postavljanje znakova kojima će vozači biti informisani o stacionarnim kamerama za kontrolu brzine saobraćaja. On je podsjetio da su plate policajaca ove godine povećavane dva puta i naveo da je to potrebno raditi i ubuduće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana