Комисија припремила Нацрт извјештаја о авионској несрећи на Козари

Срна
Комисија припремила Нацрт извјештаја о авионској несрећи на Козари

САРАЈЕВО - Комисија за спровођење истраге узрока авионске несреће авиона типа "пејпер" која се догодила 10. децембра прошле године на планини Козари извршила је на експертском нивоу цјеловиту анализу прикупљених чињеница које су директно допринијеле несрећи, утврдила закључке о несрећи и предложила безбједносне препоруке.

Из Министарства транспорта и комуникација у Савјету министара саопштено је данас да је, према плану и процедурама рада, Комисија сачинила Нацрт завршног извјештаја о спровођењу истраге узрока ове авионске несреће и, у складу са Анексом 13, уз Конвенцију о међународном цивилном ваздухопловству и Правилником о истраживању несрећа и озбиљних инцидената ваздухоплова, доставила га земљи оператера и регистра, те оператеру у Републици Србији и релевантним ваздухопловним субјектима у БиХ ради давања евентуалних коментара.

Наведено је да ће достављене коментаре Комисија детаљно размотрити и све оправдане сугестије усвојити и унијети у Завршни извјештај, након чега ће Министарство комуникација и транспорта објавити потпуне и коначне резултате истраге.

"Циљ истраге није да одређује кривица или утврђује одговорност, једини циљ истраге и Извјештаја Комисије јесте спречавање инцидената и несрећа у авијацији", наводи се у саопштењу Министарства транспорта и комуникација у Савјету министара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана