Именовано руководство Представничког дома ПСБиХ: Звиздић предсједавајући, Чавара и Радмановић замјеници

ГС
Foto: Анадолија

САРАЈЕВО - Новоизабрани посланици Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ изабрали су Дениса Звиздића, из НиП за предсједавајућеговог дома.

Од укупно 42 посланика присутан је био 41, а Звиздић је добио 24 гласа, док је 16 посланика било против, а један сууздржан.

За првог замјеника предсједавајућег изабран је Маринко Чавара из ХДЗ-а који је добио подршку 23 посланика док је за другог замјеника изабран Небојша Радмановић из СНСД-а.

Као други замјеник предсједавајућег био је предложен и Младен Босић из СДС-а,али за  њега није ни гласано с обзиром да је Радмановић раније изабран на ту функцију.

Избором Звиздића, Чаваре и Радмановића практично је потврђена коалиција која ће у наредне четири године чиниви власт на нивоу БиХ.

Преузимајући предсједавање сједницом, новоизабрани предсједавајући Денис Звиздић истакао је да посланике очекује озбиљан и одговоран посао.

-Желим да нови сазив, у складу са уставним надлежностима, да допринос у стабилизацији политичких прилика у БиХ - рекао је Звиздић у обраћању и додао да је вријеме за нови замах на евроатлантском путу и убрзан социо-економски развој, као и усвајање реформских закона.

Он је изразио очекивање да ће овај сазив Представничког дома у свом четворогодишњем мандату активно испунити све обавезе које преостају из приоритета Мишљења Европске комисије и отварања преговарачких кластера за чланство у ЕУ.

Звиздић је подсјетио да у року од седам дана након конституисања Представничког дома треба да буду конституисани и посланички клубови, а седам дана потом и комисије Дома.

Изабрана комисија за припрему избора Савјета министара

Избором Комисије за припрему избора Савјета министара, данас је у Сарајеву завршена конститутивна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Изабран је по један представник сваког политичког субјекта заступљеног у овом дому, тако да ће у раду Комисије, која броји 14 чланова, учествовати Нермин Мандра, Предраг Кожул, Саша Магазиновић, Милан Дуновић, Нихад Омеровић, Сабина Ћудић, Јасмин Емрић, Аида Баручија, Сања Вулић, Дарко Бабаљ, Мира Пекић, Ненад Грковић, Чедомир Стојановић и Милан Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана