ХДЗ и блок предвођен СДП-ом потписали споразум о формирању владе

Срна
Foto: Кликс

МОСТАР- Делегације ХДЗ-а БиХ и блока странака које предводи СДП потписале су данас у Мостару споразум о формирању нове владе Федерације БиХ /ФБиХ/ и најавили њено именовање до 6. априла.

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је да су током састанка расправљене све теме, те да су потписана два споразума на трагу оног постигнутог на нивоу БиХ.

Он је новинарима рекао да је ХДЗ БиХ поново добио ресоре финансија, правде, саобраћаја, здравства, просторног уређења и министарство културе.

Човић је навео да је други споразум о програмским смјерницама.

"Договорили смо расподјелу ресора у Влади ФБиХ и да до 28. марта коалициони партнери треба да дају имена да би 29. марта предсједница ФБиХ извршила именовање Владе и упутила потпредсједницима", прецизирао је Човић.

Он је рекао да ће сједница Парламента ФБиХ бити заказана до рока за формирање федералне Владе, а то је 6. април.

Предсједник СДП-а Нермин Никшић изјавио је новинарима да је атмосфера на састанку била добра и да су се само бавили тиме како да у старту крену тако да прије именовања Владе имају конкретне програме за Владу ФБиХ које ће реализовати.

Он је навео да је унутар групације странака које предводи СДП већ договорена расподјела ресора.

Састанку су присуствовали у име ХДЗ-а БиХ предсједник странке Драган Човић, те чланови ужег руководства Борјана Кришо, Лидија Брадара, Дарјана Филиповоић и Томислав Мартиновић.

Са друге стране присустовали су предсједник СДП-а Нермин Никшић, предсједник НИП-а Елмедин Конаковић, предсједник Наше странке Един Форто, предсједница ПДА Елзина Пирић, предсједник СБиХ-а Семир Ефендић, предсједник БХИ-КФ Фуад Касумовић и Јасмин Емрић из НЕС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана