Грујичић увјерен у побједу у Сребреници

Срна
Грујичић увјерен у побједу у Сребреници

БАЊАЛУКА - Актуелни начелник општине Сребреница Младен Грујичић рекао је вечерас да је увјерен у своју побједу на предстојећим локалним изборима за ову функцију јер има подршку српских странака.

Он је истакао да је освајање власти у Сребреници за Републику Српску важно с обзиром на велике притиске са стране, те да у том смислу постоји велика одговорност.

Грујичић је најавио да ће општинска власт наставити са политиком отварања нових радних мјеста, али и развоја туризма, подсјетивши да су у Сребреници реализовани бројни корисни пројекти уз помоћ Владе Републике Српске, па и Србије, а на добробит цјелокупног становништва.

Он је за АТВ рекао да влада лош однос према евидентним српским жртвама у Сребреници и околини, док се на другој страни величају бошњачке жртве, што је оптерећење и препрека помирењу.

Грујичић је навео да је однос са бошњачим политичарима у Сребреници коректан, али да је проблем политикантско уплитање из Сарајева и СДА.

Подсјетивши на напад прије пет година на тадашњег премијера Србије Александра Вучића у Поточарима код Сребренице, Грујичић је нагласио да је неприхватљиво што није разријешен тај случај.

Када је ријеч о изградњи фонтане и споменика мира на тргу у Сребреници, Грујичић је рекао да је то добра идеја која ће послати поруку да мир нема алтернативу, оцјенивши да су сви који су против тога опредијељени за сукобе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана