Grujičić uvjeren u pobjedu u Srebrenici

Srna
Grujičić uvjeren u pobjedu u Srebrenici

BANjALUKA - Aktuelni načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je večeras da je uvjeren u svoju pobjedu na predstojećim lokalnim izborima za ovu funkciju jer ima podršku srpskih stranaka.

On je istakao da je osvajanje vlasti u Srebrenici za Republiku Srpsku važno s obzirom na velike pritiske sa strane, te da u tom smislu postoji velika odgovornost.

Grujičić je najavio da će opštinska vlast nastaviti sa politikom otvaranja novih radnih mjesta, ali i razvoja turizma, podsjetivši da su u Srebrenici realizovani brojni korisni projekti uz pomoć Vlade Republike Srpske, pa i Srbije, a na dobrobit cjelokupnog stanovništva.

On je za ATV rekao da vlada loš odnos prema evidentnim srpskim žrtvama u Srebrenici i okolini, dok se na drugoj strani veličaju bošnjačke žrtve, što je opterećenje i prepreka pomirenju.

Grujičić je naveo da je odnos sa bošnjačim političarima u Srebrenici korektan, ali da je problem politikantsko uplitanje iz Sarajeva i SDA.

Podsjetivši na napad prije pet godina na tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima kod Srebrenice, Grujičić je naglasio da je neprihvatljivo što nije razriješen taj slučaj.

Kada je riječ o izgradnji fontane i spomenika mira na trgu u Srebrenici, Grujičić je rekao da je to dobra ideja koja će poslati poruku da mir nema alternativu, ocjenivši da su svi koji su protiv toga opredijeljeni za sukobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana