Vulić: Kojović do kraja ogolio namjere stranaca

Srna
Foto: G.S.

SARAJEVO - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je njen kolega, poslanik Naše stranke Predrag Kojović otvoreno priznao da je u koaliciji sa međunarodnom zajednicom i po ko zna koji put pokazao osnovno političko neznanje da na nivou BiH nije ni bilo koalicije nego partneri u vlasti.

”Kojović odavno pokazuje da je njegov izbor uvijek bio da radije sjedi sa ambasadorima i klima glavom na sve njihove naloge, nego da razgovara sa izabranim političkim predstavnicima tri konstitutivna naroda, koje on naziva 'koalicija', pa stoga ni ne čudi njegov najnoviji medijski istup”, rekla je Vulićeva za Srnu reagujući na Kojovićevu izjavu da “koalicija na nivou BiH više ne postoji”.

Ona je ukazala da je posebno interesantno da je Kojović sam otkrio o čemu se razgovora, bolje reći koji se nalozi serviraju političkim klimoglavcima u FBiH na tim sarajevskim sastancima sa strancima, pa je tako saopštio javnosti da se spremaju i neke nove sankcija koje će, kako to on kaže, targetirati ljude oko Milorada Dodika.

“Poražavajuće je i jadno da izabrani političari u FBiH slušaju Majkla Marfija i njegove kolege iz Kvinte koji im savjetuju šta treba, a šta ne treba da rade pa, između ostalog, da ne treba da razgovaraju sa predsjednikom SNSD-a, najveće političke partije u BiH, Miloradom Dodikom i da treba da sačekaju da se završi sudski proces protiv njega”, istakla je Vulićeva.

Naivni i nezreli političar Kojović, koji ne zna kome prije da se dodvori - strancima ili Bošnjacima u FBiH, rekla je Vulićeva, tako nam je potvrdio ono što iz Republike Srpske govorimo godinama - da pravosuđe u BiH nije nezavisno i da se nalazi u kandžama međunarodne zajednice, predvođene Marfijem.

“Takođe, potvrdio je i naše tvrdnje po čijem nalogu rade sudije i tužioci koji se otvoreno pozivaju na 'skidanje' glave Miloradu Dodiku. Kojovićeva izjava do kraja je ogolila i raskrinkala sav besmisao pravosuđa u BiH gđe predstavnici zakonodavne vlasti i stranci upravljaju sudskom vlasti što je neviđeni apsurd. Jedino im je zajedničko njihova slijepa poslušnost međunarodnoj zajednici”, istakla je Vulićeva.

Ona je navela da dio međunarodne zajednice, predvođen Marfijem, naređuje VSTS-u, Tužilaštvu, Sudu i strankama Trojke, a dokaz tome i jesu najave Kojovića koji zna kakav scenario se sprema za političku likvidaciju Milorada Dodika.

“Uzaludan vam je trud, istinske Srbe neće niko pokoriti. Vi ćete ostati klimoglavmci i poslušnici, a mi borci i poštovaoci dejtonske BiH. Samo ste, gospodo, zaboravili na jednu, veoma bitnu činjenicu - pregovaranja sa EU ne bi bilo da nije bilo predstavika Republike Srpske, te da će ga ubuduće biti samo u onoj mjeri u kojoj se budu uvažavali stavovi Republike Srpske i njena vidljivost u procesima odlučivanja”, poručila je Vulićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana