Вулић: Којовић до краја оголио намјере странаца

Срна
Foto: Г.С.

САРАЈЕВО - Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да је њен колега, посланик Наше странке Предраг Којовић отворено признао да је у коалицији са међународном заједницом и по ко зна који пут показао основно политичко незнање да на нивоу БиХ није ни било коалиције него партнери у власти.

”Којовић одавно показује да је његов избор увијек био да радије сједи са амбасадорима и клима главом на све њихове налоге, него да разговара са изабраним политичким представницима три конститутивна народа, које он назива 'коалиција', па стога ни не чуди његов најновији медијски иступ”, рекла је Вулићева за Срну реагујући на Којовићеву изјаву да “коалиција на нивоу БиХ више не постоји”.

Она је указала да је посебно интересантно да је Којовић сам открио о чему се разговора, боље рећи који се налози сервирају политичким климоглавцима у ФБиХ на тим сарајевским састанцима са странцима, па је тако саопштио јавности да се спремају и неке нове санкција које ће, како то он каже, таргетирати људе око Милорада Додика.

“Поражавајуће је и јадно да изабрани политичари у ФБиХ слушају Мајкла Марфија и његове колеге из Квинте који им савјетују шта треба, а шта не треба да раде па, између осталог, да не треба да разговарају са предсједником СНСД-а, највеће политичке партије у БиХ, Милорадом Додиком и да треба да сачекају да се заврши судски процес против њега”, истакла је Вулићева.

Наивни и незрели политичар Којовић, који не зна коме прије да се додвори - странцима или Бошњацима у ФБиХ, рекла је Вулићева, тако нам је потврдио оно што из Републике Српске говоримо годинама - да правосуђе у БиХ није независно и да се налази у канџама међународне заједнице, предвођене Марфијем.

“Такође, потврдио је и наше тврдње по чијем налогу раде судије и тужиоци који се отворено позивају на 'скидање' главе Милораду Додику. Којовићева изјава до краја је оголила и раскринкала сав бесмисао правосуђа у БиХ гђе представници законодавне власти и странци управљају судском власти што је невиђени апсурд. Једино им је заједничко њихова слијепа послушност међународној заједници”, истакла је Вулићева.

Она је навела да дио међународне заједнице, предвођен Марфијем, наређује ВСТС-у, Тужилаштву, Суду и странкама Тројке, а доказ томе и јесу најаве Којовића који зна какав сценарио се спрема за политичку ликвидацију Милорада Додика.

“Узалудан вам је труд, истинске Србе неће нико покорити. Ви ћете остати климоглавмци и послушници, а ми борци и поштоваоци дејтонске БиХ. Само сте, господо, заборавили на једну, веома битну чињеницу - преговарања са ЕУ не би било да није било представика Републике Српске, те да ће га убудуће бити само у оној мјери у којој се буду уважавали ставови Републике Српске и њена видљивост у процесима одлучивања”, поручила је Вулићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана