Додик: Наредних дана биће формиран тим за процјену штете узроковане сушом

ГС
Додик: Наредних дана биће формиран тим за процјену штете узроковане сушом

БАЊАЛУКА - Наредних дана биће формиран тим за процјену штете узроковане сушом, који ће предложити мјере које треба предузети, најавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

-Јуче сам у Семберији, а данас у Лијевче пољу обилазио пољопривреднике како бих се упознао са штетом коју им причињава суша - написао је Додик на свом „Твитер“ налогу.

Енормно високе температуре овог љета проузроковале су велику сушу, која је највише утицала на воће. Велика суша и слаба влажност земљишта оставиће ове године пољопривреднике и са минималним приносима кукуруза широм Српске, а род ове културе, која је значајна за исхрану стоке, подбациће 80 одсто у односу на очекивано.

Додик је јуче изјавио је да ће се Република Српска наредних дана бавити одговором на сушу која је десетковала пољопривредну производњу.
Предстоји нам да дамо хитан одговор на сушу која је очигледно десетковала пољопривредну производњу кукуруза, воћа и других култура. Бавићемо се тим наредних дана - рекао је Додик новинарима у Доњем Црњелову.

Додик је рекао да је видљиво да је штета већ огромна.

-Не смијемо дозволити да људи због те штете не буду способни за сљедећу сјетву тако да ћемо разговарати овдје с људима и о тој теми - навео је Додик.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана