Додик гласао против свих тачака дневног реда, Комшић и Џаферовић за

Срна
Foto: Анадолија

САРАЈЕВО - Предсједништво БиХ није постигло консензус о одлукама из области иностране политике, као ни о одлукама из области покретања преговора за закључивање међународних споразума, прихватање споразума и одређивање потписника, те давање одобрења за закључивање споразума по одлуци Предсједништва БиХ.

Консензус није постигнут јер су о свим одлукама два гласа била за (предсједавајући Предсједништва Жељко Комшић и члан Предсједништва Шефик Џаферовић), а један против (српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик), саопштено је из Предсједништва БиХ.

На данашњој редовној сједници Предсједништва БиХ, за све тачке дневног реда за су гласали Комшић и Џаферовић, док је против био Додик.

У складу са чланом 42 Пословника о раду Предсједништва БиХ, због непостизања консензуса, предсједавајући Предсједништва БиХ ће неке од тачака које су се први пут нашле на дневном реду, уврстити на наредну сједницу Предсједништва БиХ као обавезне тачке дневног реда.

Закључке и одлуке за неке тачке дневног реда из области иностране политике, као и из области покретања преговора за закључивање међународних споразума, прихватање споразума и одређивање потписника, те давање одобрења за закључивање споразума по одлуци Предсједништва БиХ, које су раније биле на дневном реду сједнице Предсједништва БиХ, а за које ни данас није постигнут консензус, у складу са чланом 42. Пословника о раду Предсједништва БиХ, Додик је прогласио деструктивним по витални ентитетски интерес, прецизира се у саопштењу.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана