Десет држављана БиХ се вратило из Чешке, мост на Сави прешли пјешке

Глас Српске
Десет држављана БиХ се вратило из Чешке, мост на Сави прешли пјешке

САРАЈЕВО - Министарство иностраних послова Босне и Херцеговине саопштило је да је група од 10 држављана БиХ, која се у моменту избијања пандемије вируса корона затекла у Чешкој, враћена у БиХ.

Они су аутобусом стигли до границе БиХ, а потом су у БиХ ушли пјешке, преласком моста на Сави.

“Група од десет босанскохерцеговачких држављана који су се затекли у Чешкој Републици, организованим превозом су јуче ујутро у 06:30 сати стигли на гранични прелаз Градишка. Свој пут су започели претходне ноћи у Прагу, а у БиХ су у раним јутарњим сатима ушли пјешке преласком моста на ријеци Сави”, наводи се у саопштењу МИП БиХ.

Из Министарства додају да су их након уласка у БиХ дочекали припадници Граничне полиције Босне и Херцеговине, те испратили у просторију у којој су били прегледани и у којој им је издато рјешење о кућној изолацији.

“Након тога су приватним возилима наставили пут према својим крајњим одредиштима. Били су у обавези да се јаве у домове здравља у мјесту пребивалишта, те у надлежне полицијске станице. Наредних 14 дана ће провести у самоизолацији”, додаје се у саопштењу.

Путнике је у БиХ вратила приватна превозна компанија из Чешке, а асистирала је амабасада БиХ у Прагу, у координацији са амбасадама БиХ у Бечу, Љубљани и Загребу.

У Републици Хрватској им је осигурана и полицијска пратња од самог уласка у ту земљу, па све до преласка у БиХ. (nezavisne.com)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана