Deset državljana BiH se vratilo iz Češke, most na Savi prešli pješke

Glas Srpske
Deset državljana BiH se vratilo iz Češke, most na Savi prešli pješke

SARAJEVO - Ministarstvo inostranih poslova Bosne i Hercegovine saopštilo je da je grupa od 10 državljana BiH, koja se u momentu izbijanja pandemije virusa korona zatekla u Češkoj, vraćena u BiH.

Oni su autobusom stigli do granice BiH, a potom su u BiH ušli pješke, prelaskom mosta na Savi.

“Grupa od deset bosanskohercegovačkih državljana koji su se zatekli u Češkoj Republici, organizovanim prevozom su juče ujutro u 06:30 sati stigli na granični prelaz Gradiška. Svoj put su započeli prethodne noći u Pragu, a u BiH su u ranim jutarnjim satima ušli pješke prelaskom mosta na rijeci Savi”, navodi se u saopštenju MIP BiH.

Iz Ministarstva dodaju da su ih nakon ulaska u BiH dočekali pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine, te ispratili u prostoriju u kojoj su bili pregledani i u kojoj im je izdato rješenje o kućnoj izolaciji.

“Nakon toga su privatnim vozilima nastavili put prema svojim krajnjim odredištima. Bili su u obavezi da se jave u domove zdravlja u mjestu prebivališta, te u nadležne policijske stanice. Narednih 14 dana će provesti u samoizolaciji”, dodaje se u saopštenju.

Putnike je u BiH vratila privatna prevozna kompanija iz Češke, a asistirala je amabasada BiH u Pragu, u koordinaciji sa ambasadama BiH u Beču, Ljubljani i Zagrebu.

U Republici Hrvatskoj im je osigurana i policijska pratnja od samog ulaska u tu zemlju, pa sve do prelaska u BiH. (nezavisne.com)

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana