Чубриловић: Компактност у Српској онемогућава било какве покушаје запада да смијени руководство Српске

Срна
Чубриловић: Компактност у Српској онемогућава било какве покушаје запада да смијени руководство Српске

БАЊАЛУКА, 3. ЈУНА /СРНА/ - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић оцијенио је поводом информација да Запад припрема насилан сценарио за смјену руководства Српске да ће ти покушаји остати безуспјешни уколико се у Републици Српској одржи компактност.

Чубриловић је рекао Срни да у Републици Српској стабилност и политичке и друге прилике не би требале да буду упитне због будућности Српске, а прије свега грађана Републике.

Он је додао да је ово простор који је ровит готово од свог постојања, у којем је увијек нека неизвјесност, проблеми и борба за опстанак и нормалан живот.

"Мислим да ако се компактност у Републици Српској одржи на задовољавајућем нивоу, да ће ти покушаји остати овај пут безуспјешни. А да ли ће неко унутар Српске да покаже неке слабости у цијелом том процесу, пред нама је да видимо", рекао је Чубриловић.

Он каже да је евидентно да већ дужи временски период међународна заједница није наклоњена руководству Републике Српске и не подржава одређене ставове неких политичких партија.

Шеф Представништва Републике Српске у Москви Душко Перовић изјавио је за "Руску газету" да амерички и британски амбасадори у Сарајеву Мајкл Марфи и Џулијан Рејли, уз подршку Кристијана Шмита припремају насилан сценарио за уклањање са власти предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана