Čubrilović: Kompaktnost u Srpskoj onemogućava bilo kakve pokušaje zapada da smijeni rukovodstvo Srpske

Srna
Čubrilović: Kompaktnost u Srpskoj onemogućava bilo kakve pokušaje zapada da smijeni rukovodstvo Srpske

BANjALUKA, 3. JUNA /SRNA/ - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je povodom informacija da Zapad priprema nasilan scenario za smjenu rukovodstva Srpske da će ti pokušaji ostati bezuspješni ukoliko se u Republici Srpskoj održi kompaktnost.

Čubrilović je rekao Srni da u Republici Srpskoj stabilnost i političke i druge prilike ne bi trebale da budu upitne zbog budućnosti Srpske, a prije svega građana Republike.

On je dodao da je ovo prostor koji je rovit gotovo od svog postojanja, u kojem je uvijek neka neizvjesnost, problemi i borba za opstanak i normalan život.

"Mislim da ako se kompaktnost u Republici Srpskoj održi na zadovoljavajućem nivou, da će ti pokušaji ostati ovaj put bezuspješni. A da li će neko unutar Srpske da pokaže neke slabosti u cijelom tom procesu, pred nama je da vidimo", rekao je Čubrilović.

On kaže da je evidentno da već duži vremenski period međunarodna zajednica nije naklonjena rukovodstvu Republike Srpske i ne podržava određene stavove nekih političkih partija.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović izjavio je za "Rusku gazetu" da američki i britanski ambasadori u Sarajevu Majkl Marfi i Džulijan Rejli, uz podršku Kristijana Šmita pripremaju nasilan scenario za uklanjanje sa vlasti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana