Човић: Разговори са Мишелом у правцу добијања статуса

Срна, Агенције
Човић: Разговори са Мишелом у правцу добијања статуса

САРАЈЕВО- Предсједник ХДЗ-а Драган Човић изјавио је данас да је на састанку са предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом разговарано о европском путу БиХ и добијању кандидатског статуса.

Човић је након састанка у Сарајеву, којем је присуствовао и предсједник СДА Бакир Изетбеговић, рекао да је свима циљ направити европску мапу пута БиХ.

-Чини ми се да смо сви приправни да направимо искорак, да ли ће то бити састанак у Бриселу видјеће се, а све како би направили европску мапу пута БиХ у који би се ставила динамика и све што треба радити да имамо поновну перспективу - рекао је Човић новинарима.

Он је истакао да је на састанку речено да је потребно учинити све како би се стабилизовали политички токови у БиХ.

Човић је, уз констатацију да је изборна кампања већ почела, поручио да ће хрватске стране и даље говорити о преговарачким активностима око дефинисања мапе пута и отклањању непознаница које се тичу спровођења изборних резултата.

Он је исказао сумњу да се до избора могу направити измјене Изборног закона БиХ.

-Ако нисмо успјели за двије године, тешко да ћемо успјети и за пет мјесеци -, закључио је Човић.

Најавио је да ће бити одржан још један састанак политичких актера, највероватније у Бриселу, како би се покушала ријешити отворена питања у БиХ.

Додао је да се чини да су сви спремни да се направи још један искорак прије сједнице Европског савјета.

-Да ли ће то бити састанак у Бриселу видјеће се, то треба заказати неко од њих, а како би направили једну мапу пута када је у питању европски пут БиХ, у који би се ставила једна динамика свега што требамо урадити да имамо ту европску перспективу поновно у својој политичкој агенди - нагласио је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана