Бањац: Приоритет НПС-а - враћање отетих надлежности и јачање странке

Срна
Бањац: Приоритет НПС-а - враћање отетих надлежности и јачање странке

КОСТАЈНИЦА - Предсједник Народне партије Српске /НПС/ Дарко Бањац рекао је Срни да је НПС млада политичка партија и да не може стати у јачању организационе структуре и својих снага упркос тешком тренутку због свега што се дешава у вези са отетим надлежностима Републике Српске.

"Иако је за нас приоритет враћање надлежности и очување постојећих које Република Српска има, ми ћемо, као странка, наставити и са својим активностима", рекао је Бањац након што је формиран Општински одбор НПС-а у Костајници, 35. у Републици Српској.

Он је подсјетио да је јуче одржан Главни одбор НПС-а апсолутно подржао одржавање посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске, односно повлачење сагласности на три надлежности које су отете Републици Српској, а то су правосуђе, војска и одбрана, односно безбједност и пореска политика, односно формирање Управе за индиректно опорезивање БиХ.

Бањац је истакао да велики број политичких субјеката у Српској даје снагу НПС-у да још више ради и покаже свима да ће се развијати и успјети, не само у Костајници, него и на територији читаве Српске.

"Сљедеће године у октобру, послије избора имаћемо клуб народних посланика у Народној скупштини Републике Српске, бићемо парламентарна политичка партија и дати свој допринос јачању и очувању Републике Српске", рекао је Бањац.

Предсједник Општинског одбора НПС-а Костајница Милан Малинић рекао је да ће ова странка у наредном периоду радити на јачању организационе структуре и да ће се, заједно са осталим општинским и Градским одбором Приједор припремати за опште изборе у Републици Српској.

"Ми смо до сада имали коректну сарадњу са начелником општине и његовом администрацијом и пружамо пуну подршку његовом раду, првенствено у санацији буџета, али и у смислу одређених пројеката којима се унапређује положај нашег становништва", рекао је Малинић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана