Banjac: Prioritet NPS-a - vraćanje otetih nadležnosti i jačanje stranke

Srna
Banjac: Prioritet NPS-a - vraćanje otetih nadležnosti i jačanje stranke

KOSTAJNICA - Predsjednik Narodne partije Srpske /NPS/ Darko Banjac rekao je Srni da je NPS mlada politička partija i da ne može stati u jačanju organizacione strukture i svojih snaga uprkos teškom trenutku zbog svega što se dešava u vezi sa otetim nadležnostima Republike Srpske.

"Iako je za nas prioritet vraćanje nadležnosti i očuvanje postojećih koje Republika Srpska ima, mi ćemo, kao stranka, nastaviti i sa svojim aktivnostima", rekao je Banjac nakon što je formiran Opštinski odbor NPS-a u Kostajnici, 35. u Republici Srpskoj.

On je podsjetio da je juče održan Glavni odbor NPS-a apsolutno podržao održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, odnosno povlačenje saglasnosti na tri nadležnosti koje su otete Republici Srpskoj, a to su pravosuđe, vojska i odbrana, odnosno bezbjednost i poreska politika, odnosno formiranje Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Banjac je istakao da veliki broj političkih subjekata u Srpskoj daje snagu NPS-u da još više radi i pokaže svima da će se razvijati i uspjeti, ne samo u Kostajnici, nego i na teritoriji čitave Srpske.

"Sljedeće godine u oktobru, poslije izbora imaćemo klub narodnih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, bićemo parlamentarna politička partija i dati svoj doprinos jačanju i očuvanju Republike Srpske", rekao je Banjac.

Predsjednik Opštinskog odbora NPS-a Kostajnica Milan Malinić rekao je da će ova stranka u narednom periodu raditi na jačanju organizacione strukture i da će se, zajedno sa ostalim opštinskim i Gradskim odborom Prijedor pripremati za opšte izbore u Republici Srpskoj.

"Mi smo do sada imali korektnu saradnju sa načelnikom opštine i njegovom administracijom i pružamo punu podršku njegovom radu, prvenstveno u sanaciji budžeta, ali i u smislu određenih projekata kojima se unapređuje položaj našeg stanovništva", rekao je Malinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana