Рок легенде “АC/DC” крећу на европску турнеју након осам година (ВИДЕО)

Бранислав Предојевић
Рок легенде “АC/DC” крећу на европску турнеју након осам година (ВИДЕО)

ЛОНДОН - Познати аустралијски хард - рок бенд “АЦ/ДЦ” најавио је европску турнеју "Power Up", названу по њиховом најновијем студијском албуму.

Бенд ће у оквиру турнеје одржати 21 концерт широм Њемачке, Италије, Шпаније, Холандије, Аустрије, Швајцарске, Енглеске, Словачке, Белгије, Француске и Ирске. Ова серија концерата биће прва европска турнеја бенда у последњих осам година, а наступиће на неким од највећих стадиона широм континента.

Улазнице ће бити доступне у продаји од 16. фебруара 2024. у 10 часова, саопштено је на веб сајту групе.

Састав “АЦ/ДЦ” имао је први наступ 31. децембра 1973. у ноћном клубу Чекерс у Сиднеју, Аустралија,што је био почетак каријере једног од најутицајнијих рок бендова у историји, са више од 200 милиона продатих албума широм свијета.

Албум  "Back In Black" је међу најпродаванијим албумима  у истоприји и трећи најпродаванији албум било којег извођача са глобалном продајом од 50 милиона примјерака. Током каријере састав је издао 18 студијских албума и одсвирао хиљаде концерата широм планете, преживјевши бројне проблеме и персоналне промјене, укључујући и смрт првог пјевача Бона Скота и једног од оснивача бенда, ритам гитаристе Малколма Јанга.

У част 50-годишњице постојања бенд ће наступити у постави Ангус Јанг (гитара), Брајан Џонсон (вокал), Стиви Јанг (ритам гитара), Мет Лауг (бубњар) и нови басиста Крис Чејни. Турнеја почиње у Глезенкирхену, у Њемачкој, 17. маја и завршава се три мјесеца касније, 17. августа у Даблину а двије најближе дестинације домаћој публици су Беч (23. и 26. јун) и Братислава (21. јул).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана