Емотивни опроштаји колега од Масима Савића: Као нож у срце из ведра неба, збогом велики Господине

Г.С.
Емотивни опроштаји колега од Масима Савића: Као нож у срце из ведра неба, збогом велики Господине

 Музичари, јавне личности и поштоваци на простору бивше Југославије почели су да се опраштају од преминулог пјевача Масима Савића.Преминуо је у 61. години.

 

Колеге из загребачког Парног ваљка, који су недавно остали без свог фронтмена Акија Рахимовског, на свом Фејсбуку су написали да немају “правих ријечи за то што се догоди кад изгубиш колегу и пријатеља”.

Момчило Бајагић Бајага је истакао да је Савић био његов “друг, велики музичар, велики певач, одличан гитариста”. “Звук његове гитаре подсећао је на Боувијеву. Упознали смо се и спријатељили 1984. на Опатијском фестивалу где сам свирао са Инструкторима, као и његов бенд Доријан Греј”, присетио се Бајагић.

Бајага је на Фејсбуку написао да се видио са Савићем скоро у Београду и не тако давно и у Загребу, ''али да му није рекао да је болестан”.

Бајагић је оцијенио да је “ово је много велики губитак за регионалну сцену”.

Алтернативни музичар Рамбо Амадеус је написао на свом Фејсбуку да је Савића пратио још од његов бенда Доријан Греј осамдесетих, да је пјевач “увијек био господин” и да је “дао наду да ипак може да се направи хит који је сасвим пристојан у сваком смислу”.

“Адио брате! Сјаји брате мој, сјаји. Нека твоја свијетлост обасја сву таму која је свуда око нас. Нек ти сунце вјечно сја. Сјаји у тами мој брате једини!”, написао је загребачки музичар Ренато Метеси на свом Фејсбуку.

Бројне колеге се опраштају од Савића емотивним посветама. Сви преносе своја искуства са Савићем, а једно им је заједничко - свима ће недостајати!

Међу онима који су се на друштвеним мрежама опростили од Массима је и Марија Шерифовић.

 - Драги Массимо, била је искрена част познавати Вас и с Вама разговарати о музици. Нека Вам је вјечна слава - написала је Шерифовић.

И Зијо Валентино је се опростио од Савића кратком поруком:

- Збогом, велики Господине…

Нина Бадрић је објавила видео себе и Савића који је снимила ХРТ телевизија. Заједно су изводили Массимову нумеру “Странац у ноћи”.

- Кад без ријечи останеш… Искрена сућут обитељи. Заувијек ћеш бити ту - написала је Бадрић уз емотиконе срца.

Амел Ћурић је посветио већи текст Савићу.

- Драги мој менторе, драги мој директоре, пријатељу, умјетниче… Звао си ме прије мјесец дана, јавио сам се кратко и рекао да ћу те убрзо назвати јер сам имао састанак. То “убрзо” никад није дошло на ред. Нисам те успио назвати и бескрајно жалим због тога… Увијек кад се чујемо, разговарамо по два сата. Зато сам одгађао док ухватим времена, данас ћу, сутра ћу… Ово ме погодило као нож у срце из ведра неба. Да смо барем 5 минута попричали. Да се насмијемо још бар једанпут. Да ми бар још једном испричаш како ћеш да развалиш концерт за који се спремаш… Мој менторе… Нека ти је вјечна слава и рахмет души твојој умјетничкој. “Лудоооооо”… Твој Амел.

Драги људи, за драге људе, пријатеље, ваше најмилије, увијек нађите времена. Макар 5 минута. Нека вам “убрзо” дође на ред, ма колико обавеза имали. Никада не знате када ћете се посљедњи пут смијати са неким - написао је Ћурић.

И Тончи Хуљић се опростио од великана Савића.

- Драги пријатељу... - написао је Хуљић уз Массимову фотографију на којој је пјевач насмијан.

Управо по том осмијеху га многи памте.

Музичар Дино Јелусић написао је да, нажалост, нису успјели снимити дует који су планирали двије године.

- Массимо... Па је ли то могуће? Пријатељу драги, почивао у миру. Никако нисмо успјели реализирати тај дует који планирамо већ двије године, толико смо времена провели на телефону причајући о животу и свему шта долази и сад ово. Потпуно сам у шоку. Да могу вратити вријеме, вратио бих се на почетак 11. мјесеца и дошао на твој велики концерт у Арену и отпутовао дан касније. Био си велик и посебан. Хвала ти на свој глазби, подршци и љубави. Воли те Дино.

Искрено саучешће Мирни с којом сам дијелио школске клупе и Ени, Массимовој супрузи - написао је Јелусић.

Још су се многи опростили од Савића попут Тонyја Цетинског, Халида Бешлића, Џибони, Амила Лоје...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана