Бресквица није прва: У Србији се и раније излазило на улице због пјевача

ГС
Бресквица није прва: У Србији се и раније излазило на улице због пјевача

У суботу, 9. марта, најављен је скуп подршке Анђели Игњатовић Бресквици, јер млада пјевачица није побиједила на такмичењу "Песма за Евровизију" (ПЗЕ) и што није постала српска представница на овогодишњем "Евросонгу", који ће се у мају одржати у шведском граду Малмеу.

Иначе, у исто вријеме најављен је и контрамитинг обожаватеља побједнице ПЗЕ-а Теyе Доре.

Бресквица је гостујући у емисији "Амиџи Шоу" рекла да неће доћи на скуп, јер тада је у Цириху и ради. Навела је да нема потребе за таквим митингом.

"То је прича која се за мене завршила, стварно. Нема уопште потребе за даљим причањем о томе. Нисам повређена, весела сам, супер сам, срећна сам, јако сам поносна и то је то", истакла је Бресквица, преноси Телеграф.

Сличних ситуација било је и у прошлости. Прве уличне демострације у тадашњој Титовој Југославији десиле су 1961. године у Београду, на Теразијама, јер легендарни пјевач Ђорђе Марјановић није побиједио на такмичењу "Београдско пролеће". Његови фанови, популарни "ђокисти", блокирали су саобраћај.

Протест је трајао два сата, а чак је долазила и милиција. Како преноси медији, да би смирио своје обожаватеље, Ђорђе Марјановић се попео на кров аутомобила и пјевао.

Конкуренција је тада на "Београдском пролећу" била је јака. Умјесто Ђорђа Марјановића, који је био фаворит публике, награде су добиле интепретароске Лола Новаковић, Аница Зубовић и Нада Кнежевић. "Ђокисти" су негодовали, своје незадовољство, као што је раније наведено, пренијели на улицу.

Како пише "Борба", они су у једном тренутку свог миљеника Ђорђа Марјановића изнијели на рукама. Све је личило више на неку спорстку манифестацију, а не на музичко такмичење. Обожаватељи су били незадовољни, сумњали су компетентност жирија.

На крају, и поред бурног реаговања, све се мирно ријешило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана