ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Зворник: Оглашава слободна радна мјеста на дан 14.08. 2019. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Зворник: Оглашава слободна радна мјеста на дан 14.08. 2019. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 14.08. 2019. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени ао незапослено лице.

***

ЈУ  ТЕХНИЧКИ ШКОЛСКИ ЦЕНТАР  ЗВОРНИК 

Каракај 486А

расписује се

 

КОНКУРС

за пријем у радни однос

 

1. Професор машинске групе предмета - приправник, 1 извршилац, пуна норма часова, на одређено вријеме, до 31.8.2020. године.

Општи  услови  које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

- Да је држављанин Републике Српске или БиХ, што се доказује увјерењем о држављанству.

- Да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте.

- Да је радно способан, што се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци, и прилаже га само изабрани кандидат, прије заснивања радног односа.

- Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава, које увјерење школа прибавља по службеној дужности за изабраног кандидата.

- Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце, које увјерење школа прибавља по службеној дужности за изабраног кандидата.

- Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Поред општих услова кандидати су дужни да доставе сљедећа документа:

1.       Доказ о одговарајућем степену и врсти стручне спреме у четворогодишњем трајању, са најмање остварених  240 ECTS бодова, и то:

- Дипломирани инжењер машинства,

- Професор машинства,

2. Доказ о просјечној оцјени током студирања.

3. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

4. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење.

5. Увјерење надлежног органа управе о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

6. Увјерење надлежног органа управе о утврђеном статусу борца Одбрамбено– отаџбинског рата Републике Српске.

7. Увјерење надлежног органа управе о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

Кандидати достављају оверене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса  ће бити обављено дана, 26.8.2019. године, са почетком у 8 сати у просторијама школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласној табли школе као и на интернет страници школе, најкасније три дана пре заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати који се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Рок за пријављивање кандидата је 8 дана, од дана објављивања конкурса у дневном листу “Глас Српске”.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Пријаву са потребним документима слати на адресу:

ЈУ Технички школски центар Зворник, Каракај 486А, 75400 Зворник, са напоменом “за конкурс”.

Све остале информације везане за конкурс кандидати могу добити путем телефона 056/260-899.

***

КОМПАНИЈА “БОКСИТ” АД МИЛИЋИ,

Трг рудара 1,

75446 Милићи

ОГЛАС

 

Компанији “Боксит” а.д. Милићи, у сектору “Рударство”, потребан је већи број рудара, за рад у подземној експлоатацији и то:

- Копача ................................................................ 15 извршилаца

- Бушача ................................................................ 15

- Палиоца мина ....................................................... 5

- Руковалаца рударских машина (дампер, утоварач итд.) ..... 20 извршилаца.

 

Плата, за осмочасовно радно вријеме, је 1.600 - 2.000 КМ, зависно од групе у коју је запослени сврстан, сходно радној способности и квалификацији. У обзир долазе и пензионисани рудари, са којима би био закључен посебан уговор о раду.

За запослене, са подручја регије Бирач, обезбијеђен је превоз а за остала лица, ван наведене Регије, обезбијеђен је бесплатан смјештај у Милићима.

За лица која немају квалификацију, а пријаве се, биће организована обука, за тражене послове, о трошку Компаније, у трајању најдуже 3 мјесеца, за које вријеме се исплаћује мјесечна накнада у износу од 1.200 КМ.

 

Пријаве слати на адресу: Компанија “Боксит” а.д. Милићи, Трг рудара 1, 75446 Милићи или на имејл: [email protected].

Контакт телефон: 056/745-470, Милан Ђокановић, дипл. правник.

 

Оглас остаје отворен све до попуне.

 

***

 

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ “НИКОЛА ТЕСЛА”

ПИЛИЦА, ЗВОРНИК

                   расписује:

 

КОНКУРС

за упражњена радна мјеста

 

1. Наставник или професор биологије ВШС или ВСС, 4 часа седмично, на одређено вријеме до 31.8.2020. године, са искуством, положен стручни испит, 

2. Наставник или професор математике ВШС или ВСС , 8 часова седмично, на одређено вријеме до 31.8.2020. године, са искуством, положен стручни испит,

3. Наставник или професор физике ВШС или ВСС , 10 часова седмично, на одређено вријеме до 31.8.2020. године, приправник,

4. Рачуновођа на одређено вријеме ВСС - Економски факултет, са искуством, са лиценцом, до повратка радника с боловања  – 1 извршилац,

5. Наставник или професор разредне наставе ВШС или ВСС,  у ПО Баре , на одређено вријеме до 31.8.2020. године, са искуством, положен стручни испит  – 1 извршилац

 

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

 

(1)Општи услови које кандидат треба да испуњава:

1) да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или  копијом личне карте,

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа, и

4) увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,

5) увјерење да против њега није покретан кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицима, што се доказује увјерењем  које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.

(2)  Уз потписану пријаву, поред наведеног, кандидат је дужан доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање, и то:

1)овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у одређеној области  или еквивалент, односно одговарајућа стручна спрема у складу са чланом 3. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (“Службени гласник РС” број, 77/09. 86/10, 25/14, 76/15),

- Право учешћа имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске”, број 44/17 и 31/18), и одредбама Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи (“Сл. гласник РС”, бр. 74/18).

2) додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања, или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

3) Увјерење о положеном стручном испиту осим под редним бројем 3.

4) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

5) увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца за кандидате

6) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

7) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

8) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Дана, 27.8.2019. године, у 10 часова у просторијама ЈУ Основне школе “Никола Тесла”, Пилица, обавиће се тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно, који испуњавају услове конкурса. Кандидат ако се на појави на тестирању и интервју, сматра ће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве достављати лично или путем поште на адресу: ЈУ Основна школа „Никола Тесла”  Пилица, 75412.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања путем Завода за запошљавање у Зворнику и “Гласу Српске”.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације, школа поставља на огласној табли школе, најкасније 3 дана прије заказаног тестирања и интервја.

***

ЈУ СШЦ “ПЕТАР КОЧИЋ” ЗВОРНИК,

Вука Караџића 69, 75 400 Зворник

 

Директор Јавне установе Средњошколски центар “Петар Кочић” Зворник, расписује:

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за  пријем у радни однос радника за попуну упражњених радних мјеста:

 

1. Наставник медицинске групе предмета, 1 извршилац, приправник, 22 часа, на одређено вријеме,  до 31.8.2020. године,

- занимање: доктор медицине.

2. Наставник медицинске групе предмета, 1 извршилац, приправник, 21 час, на одређено вријеме,  до 31.8.2020. године,

- занимање: доктор медицине.

3.    Наставник медицинске групе предмета (здравствена њега) - вјежбе, пуна норма, 1 извршилац,

    лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави, на одређено вријеме,  до  31.8.2020. године,

- занимање: дипломирана медицинска сестра; виша медицинска сестра - техничар.   

4.  Наставник микробиологије и паразитологије (вјежбе), 1 извршилац, приправник, 4 часа, на одређено вријеме,  до 31.8.2020. године,

- занимање: виши лабораторијски техничар.

5. Наставник лабораторијских техника, (вјежбе) 1 извршилац, приправник, 2 часа, на одређено вријеме,  до 31.8.2020. године,

- занимање: виши лабораторијски техничар, дипломирани технолог хемијског смјера, дипломирани инжењер хемије

6.  Наставник епидемиологије, (вјежбе) 1 извршилац, приправник, 2 часа, на одређено вријеме,  до 31.8.2020. године,

- занимање: виши лабораторијски техничар, дипломирани санитарни инжењер

7.    Наставник Услуживања, 5 часова, 1 извршилац, приправник, на одређено вријеме, до  31.8.2020. године,

- занимање: менаџер хотелијерства; менаџер хотелијерства – ресторатер; виши угоститељ или висока угоститељска школа; виши стручни радник технологије услуживања.

8. Наставник Православне вјеронауке, 1 извршилац, приправник, 9 часова, на одређено вријеме, до 31.8.2020. године,

- врста стручне спреме: дипломирани теолог,

 

Услови конкурса:

 

Сви кандидати морају испуњавати како опште услове предвиђене Законом о раду (“Службени гласник Републике Српске” бр.1/16), тако и посебне услове у складу са чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник Републике Српске” бр. 41/18), Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим стручним и средњим техничким школама (“Службени гласник Републике Српске” бр. 29/12, 80/14 и 83/15) Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији (“Службени гласник Републике Српске” бр. 34/15 и 83/15) и захтјевима јавног конкурса.

 

Уз потписану пријаву на конкурс, са адресом пребивалишта, бројем телефона и кратком биографијом, кандидат је дужан доставити документацију о испуњавању општих услова конкурса и то:          

          1)  увјерење о држављанству,

          2)  извод из матичне књиге рођених,

          3)  љекарско увјерење  накнадно доставља кандидат који буде изабран на конкурсу, а прије заснивања радног односа (не старије од 6 мјесеци),

            4)   да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава. Увјерење о неосуђиваности за изабраног школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.    

            5) Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце. Увјерење о о подацима из посебног регистра за изабраног школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.    

           6) Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

            7) доказ да лице није одрадило приправнички стаж у струци (овјерена копија радне књижице,  увјерење издато од Завода за запошљавање и сл.) (за кандидата који конкурише за радно мјесто без радног искуства - приправник);

 

Кандидат је дужан доставити и документацију којом доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање.

         

1) овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању  са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;

2) увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета

2) увјерење о положеном стручном испиту, уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са искуством и положеним стручним испитом;

увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита;

3)  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

4) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

5)  увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством.

 

 

Уколико се ради о кандидату из категорије члана породице погинулог борца, ратног војног инвалида и борца Одбрамбено-отаџбинског рата, кандидат је дужан доставити и документацију за одређивање предности у случају да два или више кандидата имају једнак број бодова и то:

 

1)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

2)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

3)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

 

Тестирање  и интервју ће се одржати у просторијама школе дана, 28.8.2019. године, у 10  часова за кандидате који испуњавају услове конкурса и који су доставили потпуне и благовремене пријаве.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.       

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико кандидат не приступи заказаном писменом тесту и интервјуу, сматраће се да је одустао од конкурса.

 

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

 

Пријаве са потребном документацијом слати поштом на адресу: “ЈУ Средњошколски центар “Петар Кочић” Зворник, Вука Караџића 69, 75 400 Зворник, са назнаком “ЗА КОНКУРС”.

 

Све копије докумената треба да буду овјерене и неће се враћати кандидатима. Непотпуне и неблаговремене  пријаве неће се узети у разматрање.

***

ЈУ “СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР БРАТУНАЦ”,

Петра Кочића бб

75420 Братунац

објављује

 

                                                   КОНКУРС

                                  за попуну упражњеног  радног  мјеста

                        

                                                                                      

1 . Професор демократије и људских права .… Један извршилац на одређено радно вријеме 4 часа наставне норме до 31.8.2020. године

2. Руски језик .… Један извршилац на одређено радно вријеме, 14 часова наставне норме до 31.8.2020. године

3. Математика .… Један извршилац на одређено радно вријеме, 6 часова наставне норме до 31.8.2020. године

4. Дипл. инжењер електротехнике, смјер Електроника аутоматика

Један извршилац на неодређено р. вријеме пуна норма часова

5. Наставник практичне наставе у струци машинство и обрада метала

Један извршилац на одређено р. вријеме, 24 часа наставне норме до

31.8.2020. год

6. Дипл. инжењер грађевине, смјер конструктивни …. Један извршилац на одређено р. вријеме, 16 часова наставне норме до 31.8.2020. год.

7. Православна вјеронаука један извршилац на одређено р. вријеме, 10

Часова наставне норме до 31.8.2020. год.

8. Исламска вјеронаука ….. Један извршилац, 2 часа настане норме до 31.8.2020. год.

 

У радни однос се примају лице са радним искуством.

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са Законом

 У радни однос се примају  лице са радним искуством.

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са  Законом о раду (“Службени гласник Републике Српске”, број 1/2016, 66/18) , чланом  104. Закона о средњем образовању (“Службени гласник Републике Српске”,  број 41/18 ) , Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама  (“Службени гласник Републике Српске”,  број 29/12 , 80/14 и 83/15 ) и  Правилником о критеријумима и процедури пријема радника у  радни однос у средњој школи  (“Службени гласник Републике Српске”, број 24/19)

Уз пријаву на конкурс у којој се мора навести контакт телефон и која мора бити потписана од стране кандидата који се пријављује на конкурс, кандидати су дужни доставити следећу документацију (овјерене фотокопије)

1. Диплому о одговарајућој  стручној спреми која се тражи конкурсом(завршен први циклус студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова и стручно звање у одређеној области или еквивалент)

2. За радно мјесто под редним бројем 5.  Диплому о одговарајућој стручној спреми у складу са Правилником о врсти стручне спреме наставника практичне наставе

3. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања

4. Извод из матичне књиге рођених или овјерена  копија личне карте

5. Увјерење о држављанству

6. Увјерење претходног послодавца о стеченом радном стажу у струци

7. Увјерење издато од завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица  

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату  из категорије породице погинулог борца

9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског  рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

11. Љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима доставиће кандидат који буде примљен у радни однос и не може бити старије од 6 мјесеци

12. Увјерење о неосуђиваности ( школа ће затражити службеним путем за изабраног кандидата  а прије заснивања радног односа).

             

Са кандидатима који буду испуњавали услове конкурса и који уз пријаву на конкурс доставе сву тражену документацију, Комисија за избор кандидата обавиће тестирање и интервју   28.8.2019. године са почетком у  12  часова у просторијама школе. Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервју и  уколико се не појаве у назначено вријеме сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената које неће бити враћане кандидатима.

Конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања у дневним новинама “Глас Српске”.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати

Пријаву са потребном документацијом слати на адресу:

ЈУ “СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР БРАТУНАЦ,, Петра Кочића бб

   75420 Братунац или доставити лично у секретаријат школе.

***

ЈУ ОШ “ВУК КАРАЏИЋ” 

ВЛАСЕНИЦА

Светосавска 30, 75440 Власеница

 

Директор школе  расписује

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

 

1. Наставник математике, 12 часова ................................................................ 1 извршилац на одређено вријеме до 31.8.2020. године, лице са радним искуством и положеним стручним испитом.

2. Наставник историје, 6 часова ....................................................................... 1 извршилац на одређено вријеме до 31.8.2020. године, лице са радним искуством и положеним стручним испитом.

3. Наставник енглеског језика, 12 часова ......................................................... 1 извршилац на одређено вријеме до повратка радника са функције а најдаље до 31.8.2020. године, лице без искуства – приправник.

4. Наставник српског језика, 10 часова ............................................................ 1 извршилац на одређено вријеме до 31.8.2020. године, лице без искуства – приправник.

 

За наведена радна мјеста поред општих услова утврђених Законом којим се утврђују радни односи и посебних услова прописаних у члану 104. став 1. Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске”, бр. 44/17 и 31/18), кандидати треба да испуњавају услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника и стручних сарадника у основној школи (“Службени гласник Републике Српске”, бр. 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске”, бр. 44/17 и 31/18) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме. Право учешћа на конкурс имају и лица из члана 104. став 6. Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске”, бр. 44/17 и 31/18).

 

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са чланом 115. став 5.  Закона о основном  васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске”, бр. 44/17 и 31/18) и одредбама Правилника о процедури пријема и критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (“Службени гласник Републике Српске”, бр. 74/18 и 26/19) које нису у супротности са Законом о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске”, бр. 44/17 и 31/18).

 (1) Општи услови које кандидат треба да испуњава:

1) да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које  прилаже само изабрани кандидат након извршеног

избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа и

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства

личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5) Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавање дјеце,

6) Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

(2) Увјерење из тачке 4) и 5)  за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

- Уз потписану пријаву кандидата који се пријављује на јавни конкурс за пријем у радни однос, поред општих услова, кандидат доставља документацију о испуњености посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним правилником:

1. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3. Увјерење о положеном стручном испиту ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом,

4.  Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

5. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје  подаци о просјеку оцјена,

6. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

7. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице  погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца,

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

Тестирање и интервју  са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве односно који испуњавају услове конкурса  обавиће се дана 28.08.2019. године (сриједа) у  9,00  часова у просторијама школе.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе, а по могућности и на интернет страницу школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако  се не појави на тестирању и интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Конкурс остаје отворен  осам (8) дана од дана објављивања.

Пријаве са доказима о испуњавању услова конкурса доставити на адресу ЈУ  Основна школа “Вук Караџић” Власеница, Светосавска 30, 75440 Власеница. 

***

ЈУ СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР “МИЛОРАД ВЛАЧИЋ”,

ул. Светих апостола Петра и Павла 37, 75440 Власеница,

 

Директор СШЦ “ Милорад Влачић” Власеница, расписује

 

 

 

КОНКУРС

за радно мјесто

 

1. Наставник руског језика, 12 часова на одређено вријеме до 31.8.2020. године, са радним искуством

2. Наставник историје 10 часова на одређено вријеме до 31.8.2020. године, са радним искуством

3. Наставник њемачког језика 4 часа на одређено вријеме до 31.8.2020. године, приправник

4. Наставник медицинске  групе предмета, два извршиоца за занимање физиотерапеутски техничар, 36 часова (до 31.8.2020), са радним искуством

5. Наставник здравствене његе и рехабилитације 6 часова вјежби, на одређено вријеме до 31.8.2020. године, са радним искуством

6. Наставник стручних предмета у струци здравство, вјежбе за занимање физиотерапеутски техничар  4 часа на одређено вријеме до 31.8.2020, са радним искуством

7. Наставник стручних предмета у струци машинство и обрада метала, 8 часова на одређено вријеме до 31.8.2020. године, приправник

8. Наставник практичне наставе у струци машинство и обрада метала, 6 часова на одређено вријеме до 31.8.2020. године, са радним искуством

9. Наставник стручних предмета шумарске струке, 9 часова на одређено вријеме до 31.8.2020. године, са радним искуством

10. Наставник православне вјеронауке, 9 часова редовне наставе, на одређено вријеме, до 31.8.2020. године, са радним искуством

11. Наставник исламске вјеронауке, 2 часа редовне наставе, на одређено вријеме, до 31.8.2020. године, са радним искуством

                                                                             

                                                                               

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

 

Сви кандидати  морају испуњавати опште  услове предвиђене Законом  о  раду (“Сл. гласник РС”, бр.1/16 и 66/18),као и услове из члана 104. Закона  о средњем  образовању и васпитању (“Сл. гласник РС”, бр.41/18), Правилника  о врсти стручне спреме наставника и сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама (“Сл. гласник РС”, бр.29/12, 80/14 и 83/15), Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији (“Сл. гласник Републике Српске”, број:34/15).

Пријем кандидата у радни однос вршиће се на основу Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем (“Сл. гласник РС”, број 24/19).

 

Потребна документација

 

Уз обавезну потписану пријаву и краћу биографију кандидати требају доставити оригинале или  овјерене фотокопије (овјера не смије бити старија од 6 мјесеци)  сљедећих докумената којима се доказује испуњавање општих и посебних услова.

  I   Општи услови  се доказују сљедећом документацијом:

1) Да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине – увјерењем о држављанству,

2) Да је пунољетан – изводом из матичне књиге рођених или овјереном  фотокопијом личне карте,

3)  Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем  о психофизичкој  способности које не може бити старије од шест мјесеци и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу,  а прије заснивања радног односа; 

4) Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела против  достојанства личности , морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем . 

5) увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце.

6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности , полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења под бројем 4. и 5. за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа, а увјерење под бројем 6. обавезно доставља кандидат  који се јавља на конкурс. 

II   Посебни услови се доказују документацијом прописаном Законом о средњем образовању и васпитању као и документацијом  на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

1.  Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова и стручно звање у одређеној области или еквивалент .

За радна мјеста под редним бројем 8. признаваће се звање и степен стручне спреме утврђен Правилником о врсти стручне спреме наставника и сарадника у средњим стручним и средњим техничком школама.

Уколико се на радна мјеста под бројем 3. и 7. не јави приправник, разматраће се пријаве кандидата са радним искуством.

2. Увјерење издато од Завода за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања стручне спреме тражене конкурсом;

3. Увјерење о радном стажу издато од ранијег/их послодаваца код  којег/их  је кандидат био запослен на радном мјесту које одговара стручној спреми која се тражи овим конкурсом у коме је назначено:врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног стажа по врстама посла – за радна мјеста за које се тражи радно искуство.

Уколико је радник радио са непуним радним временом, потребно га  је прерачунати  у пуно радно вријеме.

4. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом.

5. Увјерење издато од  високошколске установе или додатак дипломи о просјечној оцјени током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена , а у изузетним случајевима , уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити претходно наведена документе , просјечна оцјена се може доказати и овјереном фотокопијом индекса;

6. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко –инвалидску  заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко –инвалидску  заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко –инвалидску  заштиту о утврђеном статусу  борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске  ако се ради о кандидату из категорије борца.

Право учешћа на конкурсу на основу члана 104. став 7. Закона о средњем образовању и васпитању имају  и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању.

Право учешћа на конкурсу на основу члана 106. став 9. Закона о средњем образовању и васпитању имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу профила и звања наставника

 

Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

Пријаве се могу доставити  поштом или лично  на сљедећу адресу: ЈУ Средњошколски центар “Милорад Влачић”, ул. Светих апостола Петра и Павла 37, 75440 Власеница, са назнаком “за конкурс” и навести радно мјесто на које се конкурише и напомену “не отварати”.

Рок за подношење пријаве је 8 (осам) дана од дана објављивања конкурса посредством Завода за запошљавање Републике Српске.

Неблаговремене и непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове конкурса  неће се узети у разматрање, већ ће се евидентирати , уз констатацију да пријаве на јавни конкурс нису достављене благовремено и/или да нису потпуне, а након тога Комисија предлаже директору школе доношење закључка којим се пријава одбацује.

Са кандидатима  који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове утврђене овим конкурсом, Комисија за пријем радника ће дана 26.8.2019. године  обавити тестирање са почетком у 8 а  интервју са кандидатима са почетком у 10 часова, у просторијама Центра.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа, те се кандидати  неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Достављена документација школи по овом конкурсу се неће враћати кандидатима.

Школа ће писменим путем обавијестити све учеснике о исходу конкурса. Оглас остаје отворен 8 дана од дана објављивања. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање, кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

 

 Контакт телефон 056/734-833, 056/490-711

***

 

ЈУ СШЦ “ПЕТАР II ПЕТРОВИЋ ЊЕГОШ”,

ШЕКОВИЋИ

расписује

 

КОНКУРС

за пријем наставника на одређено вријеме у школској 2019/2020 години

 

1. Српски језик ........................................... 2 часа, до повратка раднице са породиљског одсуства а најдаље до 28.5.2020. године,

2. Латински језик ...................................... 2 часа, до 31.8.2020. године

3. Психологија .......................................... 2 часа, до 19.1.2020. године

4. Социологија ......................................... 2 часа, до 31.8.2020. године

5. Филозофија ........................................... 5 часова, до 31.8.2019. године

6. Историја ............................................... 8 часова, до 31.8.2020. године

7. Биологија ............................................. 8 часова, до 31.8.2020. године

8. Математика .......................................... 4 часа, до 31.8.2020. године

9. Физика .................................................. 9 часова, до 31.8.2020. године

10. Хемија .................................................. 2 часа, до 31.8.2020. године

11. Вјеронаука ........................................... 2 часа, до 31.8.2020. године

12. Ликовна култура .................................. 2 часа, до 31.8.2020. године

13. Основи електротехнике ...................... 2 часа, до 31.8.2020. године

 

У радни однос се примају лица са искуством.

 

Поред општих услова утврђених Законом о раду  (“Службени гласник РС”, број: 1/16 и 66/18) кандидати треба да испуњавају и посебне услове у складу са чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник РС”, број: 41/18),  као и друге услове прописане  Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији (“Службени гласник РС”, број: 34/15 и 83/15) и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама (“Службени гласник РС”, број: 29/12, 80/14 и 83/15).

 

Општи услови које кандидати морају да испуњавају су:

- Да је држављанин Републике Српске и БиХ, што се доказује увјерењем о држављанству,

-  Да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

- Да је радно способан, што се доказује љекарским увјерењем издатим од надлежне здравствене установе, које не може бити старије од 6 мјесеци и које доставља изабрани кандидат, прије заснивања радног односа,

- Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава, за што увјерење школа прибавља по службеној дужности за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.

- Да није уписан у Регистар лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, за што увјерење школа прибавља по службеној дужности за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.

- Да против лица није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

Уз потписану пријаву, потребно је доставити и сљедећу документацију:

- Овјерену фотокопију дипломе о завршеном образовању у којој је наведено потребно стручно звање, (240 ECTS бодова),

- Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

- Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања (уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена),

- Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица у стручној спреми траженој конкурсом,

- Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца које садржи податке из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина радног стажа по врстама посла,

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца;

- Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу важећег Закона о средњем образовању и васпитању  испуњавали услове у погледу профила и звања наставника,.

 

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

 

Тестирање и интервју са кандидатима који доставе потпуне и благовремене пријаве, односно испуњавају услове конкурса, обавиће се у просторијама школе дана,  29.8.2019. године, у  9  часова.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласној табли школе и кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће се враћати кандидатима.

Пријаве са потребном документацијом слати на адресу: ЈУ Средњошколски центар “Петар II Петровић Његош”, ул. Бранка Радичевића бб, 75450 Шековићи, са назнаком “Пријава на конкурс” и назив радног мјеста на које кандидат конкурише.

***

 

ЈУ СШЦ “МИЛУТИН МИЛАНКОВИЋ”

МИЛИЋИ

расписује

 

КОНКУРС

за пријем радника на одређено вријеме

 

1. Наставник српског језика  1 извршилац 6 часова  седмично на одређено вријеме до 31.8.2020. године.

2. Наставник њемачког језика 1 извршилац 2 часа седмично на одређено вријеме до 31.8.2020. године.

3. Наставник математике    1 извршилац 18 часова седмично на одређено вријеме до 31.8.2020. године.

4. Наставник информатике   1 извршилац 6 часова седмично на одређено вријеме  до 31.8.2020. године.

5. Наставник православне вјеронауке 1 извршилац 8 часова седмично на одређено         вријеме до 31.8.2019. године.

6. Наставник исламске вјеронауке    1 извршилац 2 часа седмично на одређено    вријеме до 31.8.2019. године.

 

Уз пријаву на конкурс са кратком биографијом, потписаном од стране кандидата, кандидати су дужни приложити документацију којом доказују да испуњавају опште и посебне услове конкурса, као и документацију на основу које се врши бодовање и то:

 

Општи услови :

 

а) да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине - доказује се увјерењем о држављанству,

б)да је пунољетан, доказује се изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

в)да је радно способан што доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.

Г)да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављање дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

 

Посебни услови - приложити:

 

 

1.

Под 1. завршен први циклус студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање 240 ECTS и стручним звањем:професор српског језика и књижевности, професор италијанског језика и књижевности и српског језика и књижевности, професор руског и српског језика и књижевности, дипломирани филолог - србиста.

Приложити:овјерену фотокопију дипломе или увјерења о завршеном студију

 

Под 2. Завршен први циклус студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање 240 ECTS и стручним звањем:професор њемачког језика и књижевности,

Дипломирани филолог за њемачки језик и књижевност.

Приложити:овјерену фотокопију дипломе или увјерења о завршеном студију

 

Под 3. Завршен први циклус студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање 240 ECTS и стручним звањем:професор математике, дипломирани математичар, професор математике и информатике, професор математике и физике.

Приложити: Овјерену фотокопију дипломе или увјерења о завршеном студију

 

Под 4. Завршен први циклус студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање 240 ECTS и стручним звањем: Професор информатике, дипломирани инжењер рачунарства и информатике, професор математике и информатике, дипломирани инжењер електротехнике, смјер рачунарства и информатике.

Приложити: Овјерену фотокопију дипломе или увјерења о завршеном студију

 

Под 5. Завршен први циклус студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање 240 ECTS - теолошки факултет

Приложити: Овјерену фотокопију дипломе или увјерења о завршеном студију

 

Под 6. Завршен први циклус студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање 240 ECTS - теолошки факултет

Приложити: Овјерену фотокопију дипломе или увјерења о завршеном студију

 

2. Једна година радног искуства у струци у школи, увјерење издато од ранијег послодавца из кога се тачно види које је послове обављао,

 

3. Положен стручни испит за рад у настави, увјерење о положеном стручном испиту,

 

Поред документације којом доказују да испуњавају опште и посебне услове из конкурса кандидати достављају и документацију, коју посједују, за бодовање и то:

 

1) Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена.

 

2) Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

 

3) Увјерење општинског орана управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу чланова породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца.

 

4) Уколико се на конкурс не пријави нико од кандидата са радним искуством и положеним стручним испитом може се примити и приправник.

 

 

Интервју и тестирање кандидата ће се обавити 27.8.2019. у 9 часова, са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса

 

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирање или интервју, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената, пошто се исте не враћају кандидатима

 

Рок за достављање пријава је 8 дана од дана објављивања конкурса.

Пријаве слати на адресу: ЈУ Средњошколски центар “Милутин Миланковић”

Николе Тесле бр.34, 75446 Милићи                                                                          

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана