ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 22.06.2022. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 22.06.2022. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 22.06.2022. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

**********

***********

Окружни суд у Приједору

 Улица Николе Пашића бб

79101  Приједор

 

Пријем радника - Окружни суд у Приједору

 

Рад на: Неодређено вријеме

Отворено до: 07.07.2022.године

Број извршилаца: 1

 

ОПИС РАДНОГ МЈЕСТА:

 

          1.  Виши стручни сарадник – 1 извршилац

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

          1.Општи услови:

- да је држављанин РС или БиХ

- да је старији од 18 година

- да има општу здравствену способност

- да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за рад у државним институцијама

- да се против њега не води кривични поступак

          2.       Посебни услови:

- VII степен школске спреме, дипломирани правник са положеним правосудним испитом и 3 године радног искуства у струци.

 

Уз пријаву на конкурс кандидати су дужни да доставе доказе о испуњавању општих и посебних услова, и то оригинал или фотокопије сљедећих докумената:

-        личне карте или пасоша

-        дипломе о завршеној стручној спреми

-        доказ о траженом радном искуству

-        увјерење о положеном правосудном испиту

 

Испуњеност других услова наведених у јавном конкурсу кандидат доказује изјавом која је саставни дио пријаве на јавни конкурс, а која се може преузети у електронском облику на службеној интернет страници суда.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Са кандидатима који у потпуности испуњавају услове из конкурса, Комисија за пријем радника ће претходно обавити интервју, о чему ће кандидати бити благовремено обавјештени телефонским путем на контакт телефон који су дужни навести у пријави.

Доказ о здравственој способности доставља изабрани кандидат по завршетку конкурса.

Пријаве се достављају поштом, са назнаком „За конкурс" или лично на адресу: Окружног суда у Приједору.

Рок за подношење пријава је 15 (петнаест) дана од дана објављивања у дневним новинама „Глас Српске".

Са свим кандидатима, који буду испуњавали опште и посебне услове из конкурса, комисија за пријем ће обавити интервју, о чему ће кандидати бити благовремено обавјештени поштом или телефонским путем, из којег разлога кандидати у пријави треба да наведу своју адресу и број телефона.

Изабрани кандидат дужан је у року од 7 (седам) дана од дана објављивања резултата јавног конкурса на огласној табли суда и службеној интернет страници Суда Комисији доставити оригинале или овјерене фотокопије сљедећих докумената:

- увјерење о држављанству РС или БиХ;

- увјерење о општој здравственој способности;

- дипломе о одговарајућој стручној спреми;

- увјерење да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци, или за кривично ђело које га чини неподобним за обављање послова у државној инситуцији, односно, органу управе.

 

Ако изабрани кандидат наведене доказе не достави у прописаном року, или ако, на основу достављених доказа, Комисија утврди  да кандидат не испуњава опште и посебне услове, позваће сљедећег кандидата  по броју освојених бодова са листе успјешних кандидата да поступи у складу са горе наведеним.

***

ЈУ „Електротехничка школа", Приједор

Николе Пашића 4, 79101 Приједор

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за избор и именовање директора ЈУ Електротехничка школа Приједор

I – Предмет

          Школски одбор ЈУ „Електротехничка школа" Приједор, расписује јавни конкурс за избор и именовање директора ЈУ „Електротехничка школа" Пиједор.

 

II – Опис послова

          Директор школе руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе. За свој рад оговара Влади, Школском одбору и министру.

          Директор школе одговоран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о систему јавних служби, Законом о средњем образовању и васпитању и Статутом школе.

 

III – Мандат

          Директора школе именује Влада на приједлог министра. Мандат директора траје 4 године и почиње од дана ступања на дужност.

          Школски одбор министру доставља документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора, у року од осам дана од дана разматрања пријава.

          На приједлог министра Влада именује за директора једног од кандидата са списка из претходне алинеје.

 

IV – Статус

          Директор школе заснива радни однос и сва права из рада и по основу рада остварује у складу са

законом, колективним уговорима и Статутом школе.

 

V – Услови за учешће на конкурсу

          За директора школе може бити изабрано лице које испуњава услове утврђене Законом о раду , Законом о средњем образовању и васпитању и Правилником о условима и начину избора директора школе и то:

  1. Општи услови
  • да је држављанин РС, односно Бих;
  • да је старији од 18 година;
  • да има општу и здравствену способност за рад на наведеном радном мјесту.
  1. Посебни услови
  • Да има завршен најмање први циклус студија у трајању од најмање четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент;
  • да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе;
  • да није осиђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, нити је против њега покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.
  • да има предложен програм рада и истиче се својим радом и способностима за организовање васпитно-образовног рада школе и
  • да испуњава услове за радно мјесто наставника и стручног сарадника у школи у којој конкурише.

          Поред општих и посебних услова, за директора школе не може бити изабрано лице на које се односи члан IX став 1. Устава Босне и Херцеговине.

VI – Сукоб интереса

          Кандидати за избор и именовање директора школе не могу обављати дужност, активност или бити на положају који доводи до сукоба интереса како је прописано одредбама Закона о спречавању сукоба интереса у органима власти Републике Српске.

 

VII – Потребна документација

          Као доказ о испуњавању општих и посебних услова кандидати су дужни приложити:

  1. Потписану пријаву са биографијом са подацима о кретању у струци и до сада оствареним резултатима рада;
  2. Увјерење о држављанству;
  3. Извод из матичне књиге рођених;
  4. Љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима, које прилаже само именовани кандидат прије ступања на дужност;
  5. Диплому о стеченој стручној спреми или еквиваленту;
  6. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;
  7. Потврду, односно увјерење да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе;
  8. Овјерену изјаву да испуњава услове за радно мјесто наставника и стручног сарадника у школи у којој конкурише;
  9. Приједлог програма рада за мандатни период;
  10. Увјерење да лице није осуђивано правоснажном пресудом на безусловну казну затвора (не старије од 3 мјесеца);
  11. Увјерење да се против њега не води кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (не старије од 3 мјесеца);
  12. Овјерену изјаву да се на кандидата не односи члан IX став 1. Устава Босне и Херцеговине;
  13. Овјерену изјаву да кандидат не обавља дужност, активност или је на положају који би довели до сукоба интереса предвиђених Законом о спречавању сукоба интереса.

          Документа се достављају у оргиналу или као овјерене копије не старије од 6 мјесеци и неће се враћати кандидатима.

VIII – Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

          Пријаве се могу доставити лично или поштом препоручено на адресу: ЈУ „Електротехничка школа" Приједор, ул.Николе Пашића бр.4, 79101 Приједор са назнаком „Јавни конкурс за избор и именовање директора школе" (НЕ ОТВАРАТИ). На полеђини коверте навести име, презиме и адресу становања кандидата. Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања конкурса у дневним новинама „Глас Српске" путем Завода за запошљавање Републике Српске.

          Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата неће се узети у разматрање.

IX – Напомене

          Школски одбор ће разматрати пријаве свих кандидата и доставити министру документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора школе у року од осам дана од дана разматрања пријава.

          Школски одбор ће писменим путем обавијсстити све учеснике конкурса о одлуци о именовању директора у року од осам дана од дана пријема одлуке од ресорног министра.

***

ЈУ „Електротехничка школа", Приједор

Николе Пашића 4, 79101 Приједор

К О Н К У Р С

за попуну упражњеног радног мјеста

 

  • Професор предмета електро групе (електрична мјерења – 7 часова, електроника – 2 часа, електрични и електронски системи на возилу – 3 часа, мјерна техника – 2 часа, индустријска електроника – 2 часа, електроника на моторним возилима – 2 часа, практична настава – 3 часа) – на неодређено вријеме, лице са искуством и положеним стручним испитом - 1 извршилац,

 

Услови за учешће у конкурсу:

Поред општих услова прописаних Законом о раду и посебних услова прописаних Законом о средњем образовању и васпитању , кандидат треба да испуњава услове предвиђене Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама  и Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.         

Изузетно од услова, право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 7.  и  члана 106. став 9. Закона о средњем образовању и васпитању.

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на конкурс:

  1. да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,
  2. да је пунољетан, а то доказује иводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,
  3. да је радно способан, што се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,
  4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоуботребе опојних средстава,
  5. увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавање дјеце,
  6. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења из тачака 4 и 5 за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Посебни услови:

Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс и наведену документацију за испуњавање општих услова, кандидати треба да доставе и документацију којом се доказује испуњеност

посебних услова предвиђених Правилником о  поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем , која подразумјева:

  1. овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,
  2. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  3. увјерење о положеном стручном испиту,
  4. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног исчита,
  5. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  6. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,
  7. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,
  8. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
  10. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца;

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, Комисија за пријем радника обавиће тестирање и интервју. Интервју  и тестирање ће се одржати дана 05.07.2022. године (уторак), са почетком у 10:00 часова у просторијама школе. Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну плочу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју. За кандидате који се не појаве на тестирању  или  интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на Конкурс.

Пријем кандидата у радни однос вршиће се на основу Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске".

Пријаве са потребном документацијом са назнаком „ за конкурс", доставити лично на протокол школе или путем поште на адресу школе.            

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената, а приложени документи уз пријаву неће се враћати кандидатима у складу са чланом 6. став 3. Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање, већ их Комисија евидентира, уз констатацију да пријаве на јавни конкурс нису достављене благовремено или да нису потпуне, а након тога предлаже директору школе доношење закључка којим се пријава одбацује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана