ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 21.09.2022. године

ЈУ ЗЗЗ РС

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 21.09.2022. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*******

*******

 

ОКРУЖНИ СУД У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

р а с п и с у ј е

 

ЈАВНИ  КОНКУРС

За попуну упражњених радних мјеста

 

1. Секретар суда  ...............................................................   извршилаца         1

2. Референт за рачуноводствене послове, економ и архивар  …..изврилаца 1

3. Дактилограф – асистент .........................................................  извршилаца 1

 

Радни однос  заснива се на неодређено вријеме

Општи услови:

1. Да је држављанин БиХ - Републике Српске

2. Да се против њега не води кривични поступак

3. Да има општу здравствену способност

4. Да је пунољетан

 

Посебни услови:

1.ВСС – Завршен Правни факултет (осам семестара 240 ECTS) дипл. правник, положен стручни испит за раднике органа управе за високу стручну спрему или правосудни испит, познавање рада на рачунару, најмање 3 (три) године радног искуства послије дипломирања на истим или сличним пословима (најсложенији правни планско – аналитички послови).

2.ССС – Завршена економска школа или гимназија, положен стручни испит за раднике органа управе, познавање рада на рачунару, 6 (шест) мјесеци на исим или сличним пословима.

3.ССС - Завршена Средња управна, економска или административна гимназија, IV степен, познавање рада на рачунару, радно искуство: шест мјесеци на истим или сличним пословима

Уз пријаву на јавни конкурс кандидати су дужни доставити доказ о испуњавању општих и посебних услова: овјерену фотокопију дипломе о завршеном школовању, овјерену фотокопију личне карте, увјерење да се не води кривични поступак које није старије од 6 мјесеци, родни лист, увјерење о држављанству, доказ о општој здравственој способности (љекарско увјерење) доставит ће изабрани кандидати по завршетку изборне процедуре.

У поступку пријема кандидата под редним бројем 1 - Секретар суда провест ће се интервју са кандидатима који испуњавају услове, по потреби провјера знања (тест).

У поступку пријема кандидата под редним бројем 2 -  Референт за рачуноводствене послове, економ и архивар провест ће се интервју са кандидатима који испуњавају услове

У поступку пријема кандидата под редним бројем 3. – Дактилограф - асистент, провест ће се поступак претходне провјере радних и других способности – тестирање пријављених кандидата који испуњавају услове.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће бити узете у разматрање.

Конкурс остаје отворен 15 дана од дана објављивања.

Пријаве са доказима о испуњавању услова могу се доставити лично или поштом на адресу:

Окружни суд у Источном Сарајеву

Карађорђева бр. 5.

71123 Источно Сарајево

***

ОПШТИНА ХАН ПИЈЕСАК

 

расписује

 ЈАВНИ КОНКУРС

 

I Расписује се Јавни конкурс за попуну упражњеног радног мјеста у Општинској управи општине Хан Пијесак и пријем у радни однос на неодређено вријеме

 

1) У статусу службеника на радно мјесто:

- Самостални стручни сарадник за просторно планирање и  урбанизам ...........1 извршилац;

II Опис послова и задатака

За радно мјесто под бројем 1) опис послова је наведен у  Правилнику о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Општинске управи општине Хан Пијесак („Службени гласник општине Хан Пијесак 9/22)

III Општи услови:

Општи услови које мора испуњавати кандидат су:

1. да  је  држављанин Републике Српске, односно  Босне и Херцеговине,

2. да је старији од 18 година,

3. да има општу здравствену способност,

4. да није осуђиван  за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи,

5. да није отпуштен  из органа управе  као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у БиХ три године  прије објављивања  конкурса,

6. да се на њега не односи члан IX  став 1. Устава Босне и Херцеговине

7. да није у сукобу  интереса, односно да не обавља дужност, која је неспојива са дужношћу службеника у општинској управи у складу са  члановима 44. и 45. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе („Службени гласник Републике Српске", број 97/16).

 

IV Посебни услови

ВСС-завршен правни факултет, архитектонски факултет или факултет грађевинарства,  VII степен или први циклус студија са остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент, положен стручни испит за рад у управи; 1 (један) године радног искуства у траженом степену образовања.

 

V Пријава  на јавни  конкурс доставља се на прописаном обрасцу, који је доступан на интернет страници  Општине Хан Пијесак, а  може се преузети и у Шалтер сали Општинске управе општине Хан Пијесак.

 

VI Потребна документа

 Уз пријаву на  Јавни конкурс сви кандидати прилажу фотокопију следећих докумената:

1. Увјерења о држављанству;

2. Извода из матичне књиге рођених;

3. Диплому о завршеној стручној спреми (кандидат који је високо образовање стекао по Болоњском систему студирања,  уз диплому доставља и додатак дипломе, у складу са прописима из области високог образовања). Ако високошколска установа није издавала додатак дипломи, кандидат је дужан да уз диплому достави увјерење високошколске установе о тој чињеници.  Кандидат који је факултет завршио у иностранству, изузев Републике Србије  и СФРЈ,  дужан је доставити нострификовану диплому.

4.Увјерење о положеном стручном испиту за рад у управи, односно изјаву којом се кандидат обавезује да ће у року од шест мјесеци положити стручни испит уколико буде запослен или рјешење о ослобађању од обавезе полагања стручног испита за рад у управи у складу са Уредбом о стручном испитом за рад у управи РС („Сл. гласник РС" бр. 68/11, 85/11 и 7/15).

5. Потврду или Увјерење о радном искуству у струци (потврда, увјерење или други акт послодавца или послодаваца код којих је кандидат радио или ради, који треба да буду прецизни и детаљни и у којима треба да буду наведени подаци о томе на којим пословима је кандидат радио-назив радног мјеста, да ли су то послови високе стручне спреме, односно образовања, колико дуго је обављао наведене послове, опис послова, те треба да буде наведен прецизно период радног ангажовања на радним задацима).

Испуњеност других услова наведених у Јавном конкурсу кандидати доказују Изјавом која је саставни дио обрасца пријаве на Јавни конкурс.

 

VII Поступак пријема у радни однос Јавним конкурсом спроводи Комисија коју именује Начелник. Комисија ће утврдити благовременост и потпуност пристиглих пријава, извршити контролу општих и посебних услова, обавити интервју и сачинити записник о проведеном конкурсу са ранг листом кандидата. Са свим кандидатима који буди  испуњавали опште и посебне  услове, конкурсна комисија  обавиће  интервју, а о времену и мјесту одржавања усменог интервјуа кандидати ће бити појединачно и путем интернет странице обавјештени. Комисија ће одбацити закључком неблаговремене, недопуштене, неразумљиве и непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају опште и посебне услове из јавног конкура.

 

VIII Прворангирани кандидат, по приједлогу Комисије, дужан је да у року од седам дана, од дана пријема обавјештења Комисије достави доказе о испуњавању општих и посебних услова  у оригиналу или овјереној фотокопији, увјерење о општој здравственој способности као и овјерене изјаве:

- да није осуђиван  за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи,

- да није отпуштен  из органа управе  као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у БиХ три године  прије објављивања  конкурса,

- да се на њега не односи члан IX  став 1. Устава Босне и Херцеговине

- да није у сукобу  интереса, односно да не обавља дужност, која је неспојива са дужношћу службеника у општинској управи у складу са  члановима 44. и 45. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе .

Ако прворангирани кандидат у прописаном року не достави наведене доказе или ако на основу достављених доказа Комисија утврди да кандидат не испуњава опште или  посебне услове, позваће следећег кандидата, по броју освојених бодова са ранг- листе успјешних кандидата, да достави тражене доказе.

 

IX Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања Јавног конкурса у „Службеном гласнику  Републике Српске" и дневном листу „Глас Српске".Ако  Јавни конкурс не буде објављен истовремено, рок ће се рачунати од дана посљедњег објављивања.

Пријаве се могу подносити непосредно у Шалтер сали Општинске управе општине Хан Пијесак или путем поште, на адресу Општина Хан Пијесак, Александра Карађорђевића бр.4 са назнаком „Пријава на Јавни конкурс".

За  додатна обавјештења о јавном конкусу  обратити се Владану Тодоровићу,  на телефон  057/557-108. 

***

КАЗНЕНО-ПОПРАВНИ ЗАВОД ПОЛУОТВОРЕНОГ ТИПА

ИСТОЧНО САРАЈЕВО

 

доноси се

 

ИСПРАВКА  ЈАВНОГ КОНКУРСА

за пријем радника  на неодређено вријеме

 

У Јавном конкурсу број 08/1.01/120- 797 /22 за пријем радника ПОМОЋНИ КУВАР, који је објављен у Гласу Српске 07.09.2022. године исправљају се Одјељак Посебни услови и  Упутство кандидатима  и гласе:

в) Посебни услови  :   

●  ССС (куварски смјер) ,

●  6 (шест) мјесеци  радног искуства на истим  или сличним пословима

 

  1.  УПУТСТВО КАНДИДАТИМА:

 

а)  Уз пријаву на конкурс кандидати су дужни доставити следеће документе - доказе о испуњавању   општих и посебних услова конкурса

  1. Диплома о стеченој стручној спреми;
  2. Извод из матичне књиге рођених;
  3. Увјерење о држављанству;
  4. Увјерење о невођењу кривичног поступка;
  5. Потврду о радном искуству (потврда треба садржавати податке о радном искуству на радном мјесту на које се пријављује кандидат, са прецизним навођењем послова које је радник обављао код послодавца и периодом рада)
  6. Изјаву о испуњавању општих услова наведених у тачкама 5. и 7 (потписану и овјерену од надлежног органа);

б) Рок за подношење пријава на конкурс је 15 дана од дана  објављивања Исправке у јавним гласилима, а оглас ће бити објављен у    Дневном листу „Глас Српске"  и Заводу за запошљавање РС – Филијала Источно Сарајево – Биро Источна Илиџа. Ако конкурс не буде објављен истовремено, рок ће се рачунати од дана посљедњег објављивања.

***

ПРИВАТНА УСТАНОВА ЗА ПРЕДШКОЛСКО ВАСПИТАЊЕ
И ОБРАЗОВАЊЕ, ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ МАШИН СВИЈЕТ

ИСТОЧНА ИЛИЏА

 

расписује

 ЈАВНИ КОНКУРС
за пријем два васпитача на неодређено вријеме

 

Расписује се Јавни конкурс за пријем два васпитача са завршеном ВСС, ради обављања послова васпитача на неодређено вријеме, са пуним радним временом, у периоду од 01.11.2022 године.

Јавни конкурс се расписује за сва лица са радним искуством васпитач, као и за лица која имају сродна звања и жељу за преквалификацију за васпитача.
Радник ступа на рад  01.11.2022. године након обављеног разговора и претходно договорених услова.

УСЛОВИ ЗА КОНКУРС

Поред општих услова утврђених законом којим се регулишу радни односи, потребно је испунити услове предвиђене чланом 52. Закона о предшколском васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", бр. 79/15 и 63/20),  као и Правилником о врсти стручне спреме запослених у предшколској установи („Службени гласник Републике Српске", бр. 36/16):

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ:
I   Општи услови:
1.Да је држављанин Републике Српске, Босне и Херцеговине,
2.Да је старији од 18 година, односно да је пунољетан,
3.Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима,  злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,
4.Да по подацима из Посебног Регистра није правоснажно осуђиван за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,
5.Да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.
6.Да је радно способан.

Увјерење из тачке  3. и 4. за изабраног кандидата Установа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

II   Посебни услови:
1.Одговарајући ниво високог образовања: Завршен најмање први циклус студијског програма или еквивалент и стечено високо образовање на студијском програму предшколског васпитања и образовања или на програму за образовање, стеченим академским звањем - Дипломирани васпитач предшколске дјеце;

III   Потребна документација:
Уз потписану пријаву на Јавни конкурс, кандидати су дужни, у оригиналу или овјереној фотокопији, приложити сљедеће доказе о испуњавању општих и посебних услова Конкурса:
1)Увјерење о држављанству (не старије од шест мјесеци),
2)Извод из матичне књиге рођених,
3)Овјерену фотокопију дипломе или увјерења о дипломирању о завршеном првом циклусу студијског програма,
4)Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена, или овјерену фотокопију индекса,
5)Увјерење да није осуђиван/а,
6)Увјерење да по подацима из Посебног Регистра није правоснажно осуђиван за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,
7)Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,
8)Љекарско увјерење увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са дјецом које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.

IV   Рок за подношење пријава је 25.10.2022.

Пријаве се могу доставити лично  на протокол установе или путем поште на адресу ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА, ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ МАШИН СВИЈЕТ, СЛАВКА ЛЕОВЦА 5, 71 123 ИСТОЧНО САРАЈЕВО са назнаком „Пријава на конкурс".

***

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА "БОШКО БУХА"

ШТРПЦИ, УВАЦ

 

расписује

 

 КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

 

  1. Професор физике - 1 извршилац на 58,3% норме, приправник – на одређено вријеме до 31. августа 2023. године;
  2. Професор њемачког језика – 1 извршилац на 6 часова, са радним искуством и положеним стручним испитом - на одређено вријеме, до 31. августа 2023. године;
  3. Професор биологије – 1 извршилац на 41,7% норме, са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 31. августа 2023. године;
  4. Водитељ јутарњег чувања - 1 извршилац на 50% радног времена са радним искуством и положеним стручним испитом на одређено вријеме, до краја наставног процеса, а најдуже до 30. јуна 2023. године;
  5. Водитељ јутарњег чувања  – 1 извршилац на 41,7% радног времена са радним искуством на одређено вријеме, до краја наставног процеса, а најдуже до 30. јуна 2023. године;

Поред општих услова прописаних Законом о раду и члановима 5 Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске", број: 74/18 и 26/19), кандидат треба да испуњава услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 81/22).

Кандидат за водитеља јутарњег чувања треба да испуњава и услове прописане чланом  2. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске", број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) и чланом 15. Правилника о начину организовања проширеног програма („Службени гласник Републике Српске", број 37/19 и 13/20).

Кандидати за остала радна мјеста треба да испуњавају и услове прописане чланом  2. и 3. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске", број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15). 

Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Изузетно, право учешћа на конкурс имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

 

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1) да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или  копијом личне карте,

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем  које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5) увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,

6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерење из тачке 4) и 5) за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Уз потписану пријаву  и документацију којом  доказују испуњеност општих услова, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата:

1) Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2) увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3) увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу (за радна мјеста под бројевима 2,3. и 5.);

4) увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да

је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи (за радна мјеста под бројевима 2,3. и 5.);

5) додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6) увјерење издато од  Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији  незапослених лица која траже запослење, након стицања одговарајуће стручне спреме,

7) увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, са подацима о дужини радног стажа, на којим пословима је остварен радни стаж и са којом стручном спремом,

8) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

10) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

 

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласну таблу школе.

Комисије ће отварати пристигле коверте 03.10.2022. године у 13:00 и на огласној табли ће бити објављен списак кандидата који испуњавају услове конкурса.

Тестирање и интервју кандидата који су доставили потпуну и благовремену пријаву односно који испуњавају услове конкурса обавиће се у просторијама школе дана 06.10.2022. године у сљедећем термину: тестирање у 12:30, интервју у 13:15.

Кандидати се неће посебно позивати и уколико се не појаве на тестирању или интервјуу сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком „Пријава на конкурс под редним бројем __" на адресу: ЈУ ОШ „Бошко Буха" Штрпци, улица Штрпци број 60, 73265 Увац.

***

ЈУ СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР

„27. ЈАНУАР" РОГАТИЦА

расписује,                      

 

К О Н К У Р С

ЗА ПОПУНУ УПРАЖЊЕНИХ РАДНИХ МЈЕСТА

  1. Наставник математике  9 часова,  са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме, до 31.08.2023. године,
  2. Наставник физике 11 часова, са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме, до 31.08.2023. године,
  3. Наставник права 4 часа, са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме, до 31.08.2023. године.

 

Услови конкурса:

Право учешћа на конкурсу имају кандудати који осим услова утврђених Законом о раду („Службени гласник РС"број: 1/16, 66/18, 119/21.), испуњавају и услове у складу са чл.104. Законом о средњем образовању и  васпитању („Сл.гласник РС",број: 41/18, 35/20, 92/20)  Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Сл .гласник РС" број 29/12,80/14, 83/15.) Правилником о профилима и звањима  наставника и стручних сарадника у гимназији („Службени гласник Републике  Српске „ број 120/20) Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у средњој школи („Службени гласник Републике Српске,број:24/19)

 

Уз обавезну пријаву ( потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс за пријем у радни однос и са наведеним бројем телефона) кандидати су дужни приложити документацију, оригинале или овјерене копије (овјера не смије бити старија од шест мјесеци) на основу које се доказује испуњеност општих услова:

1.  увјерење о држављанству;

2.  извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте;

3. љекарско увјерење о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци, и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4. Увјерење да лице није осуђивано правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5. Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце,

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерење под тачкама 4) и  5) школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова:.

  1. овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент ;
  2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  3. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом;,
  4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником којим се регулише полагање стручног испита,
  5. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  6. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица (рачуна се укупно вријеме чекања на посао у стручној спреми траженој конкурсом);
  7. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,
  8. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инавалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
  9. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инавлидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
  10. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услова. Наведено лице је дужно да положи стручни испит у року од десет мјесеци од дана заснивања радног односа у школи. Ово лице нема статус приправника, а стручни испит полаже под истим условима предвиђеним за приправника.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Законом о средњем образовању и  васпитању („Сл.гласник РС",број: 41/18, 35/20, 92/20)  испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Уколико се на конкурс не пријаве кандидати са положеним стручним испитом, разматраће се и пријаве кандидата без положеног стручног испита.

Процедура пријема у радни однос кандидата регулисана је Правилником о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи (,,Службени гласник Републике Српске", бр. 24/19).

Рок за достављање пријава је 8 дана од дана објављивања. Тест и интервју са  кандидатима који испуњавају услове тражене конкурсом, биће обављен у ЈУ СШЦ "27. ЈАНУАР" – 07.10. 2022.године у 14,00 часова /са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве/ односно који испуњавају услове конкурса.

Све копије докумената треба да буду овјерене /не старије од 6 мјесеци/. Достављена документација се неће враћати кандидатима. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Списак кандидата који испуњавају услове школа ће поставити на огласној табли школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирање или интервју,сматраће се да су одустали од  пријаве на конкурс.

Пријаве слати на адресу:

ЈУ СШЦ "27. јануар" Улица Српске слоге 98, 73 220  Рогатица  / са назнаком за Конкурс- на коју тачку се кандидат пријављује        

***

ЈУ СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР„27. ЈАНУАР"

РОГАТИЦА

доноси одлуку              

             

ПОНИШТЕЊЕ ДИЈЕЛА КОНКУРСА И ИСПРАВКА ТЕКСТА КОНКУРСА

Поништава се дио конкурса за попуну упражњених радних мјеста објављен 14.09.2022. године у Дневном листу „Глас Српске" и то под тачком 1. наставник математике и физике (9+11) часова,  1 извршилац, са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено радно вријеме, до 31.08.2023. године, због техничке грешке у припреми конкурса.

У тексту конкурса под тачкама 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11. брише се ријеч: 1 извршилац.

Остали дио текста конкурса остаје непромијењен.

***

CLUB APARTHOTEL VUČKO Д.О.О.

Пословна јединица "Хотел"

 

расписује

 

О  Г  Л  А  С

 

Хотел Вучко тражи раднике за сезону 2022/2023 године.

Радници који су нам потребни:

1. Рецепционер – 3 извршиоца (м/ж)

Потребни услови:

-завршена ВСС/ССС

-пожељно радно искуство на пословима рецепције хотела

-познавање Енглеског језика

-познавање рада на рачунару

 

Заинтересовани могу да се јаве на: tel 060 360 32 70 ili  [email protected]

***

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА "СРБИЈА"

ПАЛЕ

 

расписује

 

КОНКУРС

за пријем приправника

 

  1. Дипломирани психолог - 1 извршилац, пуна радна норма, на одређено вријеме у трајању од једне године и
  2. Професор географије – 1 извршилац, пуна норма, на одређено вријеме у трајању од једне године.

 

- У радни однос примају се лица без радног искуства по програму подршке запошљавања младих са ВСС у статусу приправника ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске и то: приправници са ВСС (по Уговору о финансирању нето плате приправника са ВСС број: 403-1/22 од 24.06.2022. године)

 

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

 

Поред општих услова прописаних Законом о раду („Службени гласник РС", бр. 1/16, 66/18 и 119/21) и чланом 5. Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи (''Службени гласник РС'' бр. 74/18 и 26/19) кандидат треба да испуњава услове прописане чланом 122. Закона о основном васпитању и образовању (''Службени гласник РС'' бр. 81/22).

Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник РС",бр. 81/22) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс су:

  1. Да је држављанин РС или БиХ што доказује увјерењем о држављанству,
  2. Да је пунољетан што доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,
  3. Да је радно способан што доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,
  4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за учињена кривична дјела против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава што доказује Увјерењем о неосуђиваности које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа,
  5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце, које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа,
  6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем

 

Уз потписану пријаву и документацију којом доказује испуњеност општих услова, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата:

  1. Диплома о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивавалент,                                                                                                                                                                                               
  2. 2.  Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  1. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  2. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за незапослена лица која се налазе на тој евиденцији,
  3. Увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца одбрамбено отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  4. Увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида одбрамбено отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  5. Увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца одбрамбено отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

Тест са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се дана 03.10.2022. године, са почетком у 12:30 часова, а интервју ће се обавити истог дана са почетком у 14:00 часова у просторијама ЈУ ОШ „Србија" Пале.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интрвју, а уколико се не појаве на тесту и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса истаћи на огласну таблу школе.

Конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком ''Пријава на конкурс'' на адресу школе, Добровољних давалаца крви бр. 22, 71 420 Пале, препорученом пошиљком или лично у школи.

***

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

објављује

 

К О Н К У Р С

за избор

у научно-наставна звања, умјетничко-наставна звања и сарадничка звања

 

Чланица Универзитета:Саобраћајни факултет Добој

  1. За избор наставника у звање доцента за ужу научну област Информационе науке (друштвени  аспекти)  .................................................................... 1 извршилац

 

Војводе Мишића 52, 74 000 Добој

Чланица Универзитета:Машински факултет Источно Сарајево

 

  1. За избор наставника у звање доцента за ужу научну област Машинске конструкције .................................................................1 извршилац

Вука Караџића 30, 71 123 Источно Сарајево

Чланица Универзитета:Пољопривредни факултет Источно Сарајево

  1. За избор наставника у звање доцента за ужу научну област Хортикултура(виноградарство и винарство) ..............................1 извршилац

Вука Караџића 30, 71 123 Источно Сарајево

Кандидати за избор у научно-наставно звање, умјетничко-наставно звање или сарадничко звање на Универзитету у Источном Сарајеву морају испуњавати услове прописане чланом 81. или чланом 82. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 67/20) или услове прописане у члану 77. или члану 78. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 73/10, 104/11, 84/12, 108/13, 44/15, 90/16, 31/18, 26/19 и 40/20), у зависности да ли се ради од лицима из члана 138. став 2. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 67/20) која имају право на избор по условима који су важили до ступања на снагу тог закона.

          Уз пријаву на Конкурс кандидати прилажу:

- извод из матичне књиге рођених,

- овјерене копије диплома о сваком нивоу/степену високог образовања тј. о завршеном првом, другом и  трећем циклусу студија, односно о стеченој високој стручној спреми, научном степену магистра наука и научном степену доктора наука које кандидат посједује, а у зависности од звања за које кандидат конкурише,

- доказ о ранијем избору у звање (ако је раније биран),

- доказе о испуњености осталих услова за избор у  звање у зависности од звања на које кандидат конурише за избор тј. доказе о испуњености услова за избор у  звање из члана 81. или члана 82. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 67/20) или из члана 77. или члана 78. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Срспке", број: 73/10, 104/11, 84/12, 108/13, 44/15, 90/16, 31/18, 26/19 и 40/20),

- кратку биографију и библиографију, као и по један примјерак свега наведеног у библиографији,

- овјерену изјаву да кандидат правоснажном пресудом није осуђен за кривично дјело против полног интегритета, фалсификовања јавне исправе коју издаје високошколска установа или примања мита у обављању послова у високошколској установи и

- овјерену изјаву  да кандидат није теже прекршио кодекс професионалне честитости.

Према условима за избор у научно-наставно звање, умјетничко-наставно звање или сарадничко звање из члана 77. или члана 78. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Срспке", број: 73/10, 104/11, 84/12, 108/13, 44/15, 90/16, 31/18, 26/19 и 40/20), имају право да буду бирана лица из  члана 138. став 2. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 67/20), односно лица која су већ бирана у звања и која су до ступања на снагу Правилника о условима за избор у научно-наставна, умјетничко-наставна, наставна и сарадничка  звања („Службени гласник Републике Српске", број: 2/22), у истом провела више од једне половине изборног периода.

 

У свим осталим случајевима избора у звање примјењују се услови за избор у научно-наставна, умјетничко-наставна, наставна и сарадничка звања, предвиђени чланом 81. или чланом 82. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 67/20) и Правилником о условима за избор у научно-наставна, умјетничко-наставна, наставна и сарадничка  звања („Службени гласник Републике Српске", број: 2/22).

 

Кандидати на које се односи члан 138. став 2. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 67/20) су у обавези да у пријави на конкурс за избор у звање наведу да ли користе право на избор по условима који су важили до ступања на снагу тог закона.

Са кандидатима који су поднијели уредне, потпуне и благовремене пријаве на конкурс биће обављен интервју.

Пријаве се подносе у року од 15 дана од дана објављивања конкурса на адресе факултета/академија Универзитета у Источном Сарајеву.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

***    

ЈУ СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР ПАЛЕ

ПАЛЕ

расписује:

 

К О Н К У Р С

За попуну упражњених радних мјеста

  1. Професор екологије и заштите животне средине, 2 часа, 1 извршилац, на одређено вријеме до 31.8.2023. године, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави;

             

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Право учешћа на конкурсу имају кандидати који осим услова утврђених Законом о раду  („Службени гласник РС" број 01/16 и 66/18), испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник РС" број 41/18,35/20 и 92/20), члана 5. Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничним и средњим стручним школама („Сл. гласник РС" број: 29/12,86/13,80/14 и 83/15) и члана 4. Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији („Сл. гласник РС"број:120/20).

Уз  пријаву (потписану од стране кандидата) за наведени конкурс кандидати су дужни приложити:
1.  увјерење о држављанству;
2.  извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте;
3. овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент и стручно звање у одређеној области;
4. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
5. увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима (не старије од шест мјесеци, доставља прије заснивања радног односа кандидат који буде изабран на конкурсу);
6. увјерење  о положеном стручном испиту за рад у настави ;
7. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица;
8. увјерење о радном стажу, издато од ранијег послодавца у којем је јасно назначена врста посла, степен стручне спреме и дужина радног стажа ;
9. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инавалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
10. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату изкатегоријеборца;
11. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инавлидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

12. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности , морала , службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

  • Процедура пријема у радни однос кандидата регулисана је Законом о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број 41/18,35/20 и 92/20) и Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у средњој школи (,,Службени гласник Републике Српске", бр. 24/19 ).
  • Увјерење да лице није правоснажном пресудом осуђивано за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (увјерење о неосуђиваности) - затражиће Школа за кандидата који буде изабран, а прије заснивања радног односа.
  • Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу  Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број: 41/18,35/20 и 92/20) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника и стручних сарадника. 
  • Право учешћа на конкурсу имају лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, у колико испуњавају остале услове.
  • Рок за достављање пријава је 8 дана од дана објављивања конкурса. Тестирање  кандидата који испуњавају услове тражене конкурсом, биће обављено 4.10.2022. године, у 1000 часова, а интервју  у 1200 часова у просторијама Школе.
  • Све копије докумената треба да буду овјерене. Достављена документација се неће враћати кандидатима. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.
    Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју,а уколико се не појаве сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Пријаве слати на адресу:

ЈУ Средњошколски центар Пале

Ул. Његошева 7 71420 Пале

Са назнаком „за конкурс"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана