Јавни позив Министарство привреде и предузетништва: Привредним субјектима средства за подршку инвестиционим пројектима

Срна
Foto: Влада РС

БАЊАЛУКА- Министарство привреде и предузетништва објавило је јавни позив за додјелу средстава привредним субјектима за подршку инвестиционим пројектима у условима пословања изазваних пандемијом вируса корона у укупном износу од 2.000.000 КМ.

Из ресорног министарства је саопштено да су услови за остваривање права на средства, намјена, критеријуми за оцјењивање пријава и друга питања од значаја за поступак додјеле средстава прописани Уредбом о поступку додјеле средстава.

У саопштењу се наводи да се средства додјељују привредним субјектима кроз два програма.

"Први је програм за привредне субјекте који су у 2019. години остварили пословне приходе до 3.000.000 КМ, запошљавају од пет до 50 радника и који учествују са пројектом чија финансијска вриједност износи најмање 50.000 КМ", појашњава се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да је други програм за привредне субјекте који су у 2019. години остварили пословне приходе веће од 3.000.000 КМ, запошљавају више од 50 радника и који учествују са пројектом чија финансијска вриједност износи најмање 100.000 КМ.

Привредни субјект може се пријавити само на један од ова два програма, а укупно расположива средства се утврђују и додјељују у једнаким износима по програмима.

Јавни позив остаје отворен 15 дана од дана објављивања, а сви обрасци за попуњавање могу се преузети на интернет страници Министарства привреде и предузетништва Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана