ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Зворник: Оглашава слободна радна мјеста на дан 4.12.2019. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Зворник: Оглашава слободна радна мјеста на дан 4.12.2019. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 4.12.2019. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени ао незапослено лице.

***

ЈУ ТЕХНИЧКИ ШКОЛСКИ ЦЕНТАР - ЗВОРНИК,

 КАРАКАЈ

расписује се

 

КОНКУРС

за пријем у радни однос

 

1. Наставник православне вјеронауке - приправник, 1 извршилац, 15 часова, на неодређено вријеме.

Општи  услови  које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

• Да је држављанин Републике Српске или БиХ, што се доказује увјерењем о држављанству.

• Да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте.

• Да је радно способан, што се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци, и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.

• Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава, које увјерење школа прибавља по службеној дужности за изабраног кандидата.

•  Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце, које увјерење школа прибавља по службеној дужности за изабраног кандидата.

•  Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Поред општих услова кандидати су дужни да доставе сљедећа документа:

• Доказ о одговарајућем степену и врсти стручне спреме у четворогодишњем трајању, са најмање остварених  240 ECTS бодова, и то:

1. Дипломирани теолог.

•  Доказ о просјечној оцјени током студирања.

•  Увјерење надлежног органа управе о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

• Увјерење надлежног органа управе о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

•  Увјерење надлежног органа управе о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

Кандидати достављају оверене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса  ће бити обављени дана, 18.12.2019. године, са почетком у 8 сати у просторијама школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласној табли школе, најкасније три дана пре заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати који се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

 Рок за пријављивање кандидата је 8 дана, од дана објављивања конкурса у дневном листу “Глас Српске”.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Пријаву са потребним документима слати на адресу:

ЈУ Технички школски центар Зворник, Каракај 486А, 75400 Зворник, са напоменом “за конкурс”.

Све остале информације везане за конкурс кандидати могу добити путем телефона 056/260-899.

***

ЈУ ОШ “ЈОВАН ДУЧИЋ” ШЕКОВИЋИ

 расписује:

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну  радног  мјеста

 

1. Наставник разредне наставе, на одређено вријеме до повратка раднице са породиљског боловања, лице са радним искуством и положеним стручним испитом   - 1 извршилац,

 

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

За наведено радно мјесто  пријављени кандидати треба  да испуњавају опште услове прописане Законом о раду (“Службени гласник РС”, бр.1/16 и 66/18), услове прописане Законом о основном васпитању и образовању (“Службени гласник РС”, бр. 44/ 17, 31/18 и 84/19), Правилником о стручним профилима и звањима наставника,  стручних сарадника и васпитача (“Службени гласник РС”, бр. 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) и Правилником о процедури пријема,  критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (“Службени гласник РС”, 74/18 и 26/19).

 Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник РС”, број 44/ 17, 31/18 и 84/19), испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме. Право учешћа на конкурсу за радно мјесто са радним искуством имају и лица из члана 104. став 6. Закона о основном васпитању и образовању.

Општи и посебни  услови које кандидати треба да испуњавају:

1) да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским  увјерењем, издато  од надлежне здравствене установе, о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима не  старије од шест мјесеци, доставиће само одабрани кандидат по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5) увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавање дјеце,

6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерење из тачке 4) и 5) за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Уз потписану пријаву (са кратком биографијом и контакт телефоном) и  документације, напријед наведене, којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаном Правилником о процедури пријема,  критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи , и то:

1) овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2) увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3) увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

4) увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

5) додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

7) Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца које садржи  податке из којих се јасно види: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме, за пријем у радни однос за радна мјеста лица са радним искуством,

8) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

 9) увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

10) увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

                Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

                Непотпуне и неблаговремене пријаве  неће се  узимати у разматрање.

                Тестирање  и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве односно који испуњавају услове конкурса обавиће се дана 18.12.2019. године у 12 часова у просторијама ЈУ Основне школе “Јован Дучић” Шековићи.

                  Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће  поставити на огласну таблу школе.

                 Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервјуу. Ако се кандидат не појави на тестирање или  интервју , сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

                 Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневним новинама “Глас Српске” посредством Завода за  запошљавање  Републике Српске.

 

                  Пријаве са документима  доставити на адресу ЈУ Основна  школа “Јован Дучић” Шековићи, ул. Проте Матије Ненадовића број: 5, 75450 Шековићи, са назнаком  - пријава на конкурс -  Тел:056/653-206.

***

 

 ЈУ ОШ “ЈОВАН ЦВИЈИЋ” ДРИЊАЧА

расписује

 

КОНКУРС

за избор директора школе

 

Поред општих услова предвиђених Законом о раду (“Службени гласник РС” број 1/16 и 66/18), кандидати треба да испуњавају и услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању (“Службени гласник  РС”, број 44/17 и 31/18).

 

За директора школе може да буде изабран наставник или стручни сарадник који:

1) има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент,

2) има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из претходне тачке и

3) није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

Наставници и стручни сарадници из члана 177. став 1. Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник  РС” број 44/17 и 31/18) могу равноправно конкурисати на мјесто директора школе.

 

Уз пријаву на конкурс кандидати су дужни доставити оригинал или овјерене копије сљедећих докумената:

1) диплому о завршеној стручној спреми,

2) потврду којом доказује да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе,

3) љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима, које прилаже само именовани кандидат прије ступања на дужност,

4) увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије ступања на дужност,

5) увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

6) приједлог програма рада директора у четворогодишњем мандату,

7) препоруку ранијег послодавца, односно наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен,

8) увјерење о држављанству

9) извод из матичне књиге рођених и

10) кратку биографију са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у раду.

 

Избор директора школе извршиће се у складу са Правилником о условима и поступку избора и разрешења директора основне школе (“Службени гласник републике Српске” број 49/18).

 

Рок за подношење пријава кандидата на конкурс је 15 (петнаест) дана од дана објављивања конкурса у дневном листу “Глас Српске”.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се разматрати.

 

Мандат директора траје четири године и почиње од дана ступања на дужност.

На приједлог министра Влада РС именује за директора једног од кандидата са списка.

О резултатима конкурса Школски одбор писаним путем обавјештава све учеснике конкурса о одлуци Владе о именовању директора у року од осам дана од дана пријема одлуке.

 

Пријаве на конкурс, са потпуном документацијом, доставити на адресу: ЈУ Основна школа “Јован Цвијић” Дрињача,  са назнаком “Пријава на конкурс”.

Контакт телефон: 056/395-131

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана