ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 2.4.2024. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 2.4.2024. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 2.4.2024. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*** *

* ***

** **

ЈУ ОШ „Вук Караџић"  Требиње

 

К О Н К У Р С

за попуну упражњеног радног мјеста

 

1.      Водитељ у продуженом боравку – 1 извршилац,   на одређено вријеме до повратка одсутног радника,  а најдуже  до  30.06.2024.године.

 

- Потребно је да сви кандидати имају радно искуство и положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу.

- Уколико за поменуто радно мјесто не буде пријављених кандидата са радним искуством и положеним стручним испитом, бодоваће се кандидати без искуства и положеног стручног испита за рад у васпитно-образовном процесу.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном образовању и васпитању.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим да ступања на снагу Закона о основном образовању и васпитању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Кандидати су дужни да поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број 1/16) испуњавају и услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 81/22), Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача  у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број 77/09 и 86/10) , Правилником о процедури пријема,критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи(„Службени гласник Републике Српске" број 74/18, 26/19 ) и Правилником о начину организовања проширеног програма (Сл.Гл.РС 37/19 ).

Уз потписну пријаву од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена адреса и контакт телефон, кандидати достављају сљедећа документа:

1. Увјерење да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте, којом се доказује да је кандидат пунољетан,

3. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у одређеној области и остварених најмање 180 ECTS бодова или еквивалент (дипломе одговарајуће стручне спреме које нису издате у Босни и Херцеговини и Републици Србији  или на територији бивше СФРЈ до 6. априла 1992. године морају бити нострификоване),

4.   Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета ако кандидат у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

5.  Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу.

6. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

7. Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

8. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен:

-  на радном мјесту који одговара стручној спреми и профилу који се тражи овим Конкурсом,

- на радном мјесту у школи на другим пословима, а који одговарају стручној спреми која се тражи овим Конкурсом,

- на радном мјесту ван васпитно-образовног рада, а који одговарају стручној спреми и профилу који се тражи овим Конкурсом.

Из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

 9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице  погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије  борца,

- Љекарско увјерење (о психичкој и физичкој способности за рад са дјецом)  доставиће кандидати који буду изабрани,

- Увјерење да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела из члана 105. Став 5. Закона о основном образовању и васпитању (Школа ће службеним путем тражити за кандидате који буду изабрани, а прије заснивања радног односа                        ).                 
-  Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената и те копије неће бити враћене.

- Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, тестирање и интервју, обавиће се дана 19.04.2024. са почетком у 10:00, у ЈУ ОШ „ Вук Караџић „ Требиње.

- Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.

- Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појави на тестирању и интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Пријаве слати на адресу:

 ЈУ ОШ „Вук Караџић", Милоша Црњанског бр. 4 Требиње.
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.
Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

***

ЈУ  ЗА ПРЕДШКОЛСКО ВАСПИТАЊЕ И ОБРАЗОВАЊЕ

„Света Новомученица Милица- Дете"

 Берковићи

ЈАВНИ КОНКУРС

 

I - РАДНО МЈЕСТО

1. Васпитач са положеним стручним испитом за васпитно-образовни рад на неодређено вријеме. 1 извршилац.

 

II - ОПШТИ УСЛОВИ

Општи услови за све кандидате:

1.  да су држављани Републике Српске односно Б и Х,

2.  да су старији од 18 година,

3.  да су радно способни,

4.  да нису осуђивани правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, искоришћавањем дјеце и малољетних лица за порнографију, производњу и приказивање дјечије порнографије, одузимање малољетног лица, запуштање и злостављање малољетног лица и насиља у породици или породичној заједници и друга кривична дјела,

5.  да се не воде у посебном Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавањем дјеце,

6.  да против њих није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављање дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, искоришћавање дјеце и малољетних лица за порнографију, производњу и приказивање дјечије порнографије, одузимање малољетног лица, запуштање и злостављање малољетног лица и насиља у породици и породичној заједници и друга кривична дјела.

Увјерење из тачке 4. и 5. За изабране кандидате Установа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

III - ПОСЕБНИ УСЛОВИ

-ВСС- Завршен најмање први циклус студијског програма или еквивалент и стечено високо образовање на студијском програму предшколског васпитања и образовања или на програму за образовање васпитача.

- положен стручни испит за васпитно-образовне раднике у предшколској установи

- васпитач који је стекао радни стаж или искуство у својој струци у трајању од годину дана, а није положио стручни испит, може засновати радни однос уколико испуњава услове писане овим законом,  са тим што је дужан положити стручни испит у року од годину дана.

IV - Потребна документа:

Уз потписану пријаву за учешће на Јавни конкурс која садржи и кратку биографију, кандидати су дужни приложити доказе о испуњености општих и посебних услова из конкурса, као и доказе односно докумнтацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о процедури пријема у радни однос и начину бодовања васпитача, стручних сарадника, секретара и рачуновође у предшколској установи како слиједи:

 

       1. увјерење о држављанству,

        2.извод из матичне књиге рођених или копија личне карте,

      3.љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са дјецом које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.

        4.увјерење да није осуђиван/а,

     5.увјерење да подацима из Посебног Регистра није правоснажно осуђивана за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,

    6.увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

    7. овјерену фотокопију дипломе или увјерења о дипломирању о завршеном првом циклусу студијског програма,

     8.овјерену фотокопију радне књижице или увјерење о радном стажу или издато од ранијег послодавца,

    9.увјерење о положеном стручном испиту за васпитно-образовне раднике у предшколској установи,

     10. додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања , уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена, или овјерену фотокопију индекса,

   11. увјерење општинског/ градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, о колико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

   12.увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцију незапослених лица која траже запослење,

   13. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, у колико се ради о кандидату ратног војног инвалида,

   14. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, у колико се ради о кандидату из категорије борца.

Увјерење из тачке 4. и 5. Установа ће прибавити службеним путем. Кандидат доставља овјерену копију свих докуната и те копије се неће враћати кандидатима.

V - Рок за подношење пријаве:

Рок за подношење пријаве је осам дана од дана објављивања Јавног конкурса преко ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске и на огласној табли ЈУ ЗА ПРЕДШКОЛСКО ВАСПИТАЊЕ И ОБРАЗОВАЊЕ „Света Новомученица Милица- Дете"- Берковићи.

 

Ако конкурс не буде објављен истовремено, рок за подношење пријаве рачунат ће се од дана посљедњег објављивања.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити узете у разматрање.

Уколико се на конкурс не пријави довољан број кандидата са радним искуством разматраће се пријаве кандидата без радног искуства, под условом да испуњавају осатале услове из Конкурса (за тачку 2.- Васпитач на неодређено вријеме).

Пријаве се могу доставити лично на протокол установе или путем поште на адресу ЈУ ЗА ПРЕДШКОЛСКО ВАСПИТАЊЕ И ОБРАЗОВАЊЕ „Света Новомученица Милица-Дете" – Берковићи, Берковићи бб 88363, са назнаком „Пријава на конкурс".

Дана 19.04.2024. године у десет часова, у просторијама ЈУ ЗА ПРЕДШКОЛСКО ВАСПИТАЊЕ И ОБРАЗОВАЊЕ „Света Новомученица Милица-Дете" – Берковићи обавиће се интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса. Списак кандидата који испуњавају услове биће објављен и поставит ће се на огласној табли установе. Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а ако се не појаве, сматрат ће се да су одустали од пријаве на конкурс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана