ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 17.1.2024. године.

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 17.1.2024. године.

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 17.1.2024. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*****

*****

*****

ЈЗУ ДОМ ЗДРАВЉА"СВЕТИ ЛУКА" КАЛИНОВИК

ДИРЕКТОР

 

расписује

 

Ј А В Н И   К О Н К У Р С

за пријем радника на одређено вријеме

 

I – Директор ЈЗУ Дома здравља „Свети Лука" Калиновик, расписује Јавни

конкурс за пријем радника - приправника, и то :

- дипломирани логопед - 240 ECTS  бодова – логопедија и сурдоаудиологија, један (1) извршилац, одређено вријеме.

II – Опис послова

Приправник са високом стручном спремом је лице које након завршетка студија на високошколској установи први пут заснива радни однос у том степену школске спреме .

Приправнички стаж за лице са завршеном високом стручном спремом траје 12 мјесеци.

III – Општи услови за пријем приправника у радни однос

Кандидати за пријем у радни однос у статусу приправника са високом стручном спремом морају испуњавати сљедеће опште услове:
 

  1. Да је држављанин Републике Српске ,односно БиХ,
  2. Да је старији од 18.година,
  3. Да има општу здравствену способност (по окончању поступка пријема   изабрани кандидат),
  4. Да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у  јавној установи ,/за кандидате рођене у РС увјерење ће се прибавити службеним путем/.

IV – Посебни услови
Као доказ о испуњавању посебних услова кандидати су дужани приложити овјерену фотокопију:

-  дипломе о завршеном факултету,

-  увјерења о просјеку оцјена у току студирања или додатка дипломи,

-  увјерења Завода за запошљавање РС.

V -  Потребна документа
Уз пријаву на Конкурс кандидати су обавезни да доставе краћу  биографију и  документе /оригинал или овјерене копије/ о испуњавању општих и посебних услова конкурса.

VI – Кандидати који испуњавају опште и посебне услове конкурса биће позвани на разговор-интервју .

О времену и мјесту спровођења интервјуа кандидати ће бити накнадно обавјештени.
 

VII –Начин и рок за подношење пријава
Јавни конкурс ће се објавити у дневном листу „Глас Српске" .
Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања.
Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узети у разматрање .
Пријаве на конкурс са потребном документацијом могу се доставити лично у просторије јавне установе  или на адресу : ЈЗУ „Дом здравља „Свети Лука „ Калиновик,са назнаком „Пријава на конкурс-за Комисију", Пера Тунгуза  12 А,71230 Калиновик.

***

ЈУ ГИМНАЗИЈА „КАЛИНОВИК"
КАЛИНОВИК

 

расписује

 

К О Н К У Р С

за пријем у радни однос

 

  1.  Професор физике – 9 часова седмично, на одређено вријеме , до  31.8.2024.године

2.  Професор хемије – 8 часова седмично, на одређено вријеме, до 31.8.2024.

3.  Професор музичке културе- 2 часа седмично, на одређено вријеме  – до 31.8.2024. године

4.  Професор православне вјеронауке – 4 часа седмично, на одређено вријеме до 31.08.2024.

 

У радни однос се примају  кандидати са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу.


Кандидати треба да испуњавају опште услове предвиђене Законом о раду („Службени гласник Републике Српске", број:1/16 и 66/18) и посебне услове у складу са чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број: 41/18, 35/20 ,92/20 ), Правилником о стручним профилима и звањима наставника и стручних  сарадника у гимназији(„Службени гласник Републике Српске", број: 120/20) и Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске", број: 24/19).
Уз потписану пријаву са биографијом кандидат треба да достави документацију о испуњености општих и посебних услова:
- Да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству;
- Да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;
- Да је психофизички способан за рад са ученицима, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности које издаје надлежна установа и које не може бити старије од шест мјесеци(љекарско увјерење ће доставити изабрани кандидат прије заснивања радног односа).

- Да против  њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против службене дужности, полног интегритета, сексуалног злостављања дјетета или малољетног лица, фалсификовања јавне исправе, недозвољена производња и промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога, достојанства личности, трговине људима.
Кандидат је дужан да достави документацију којом доказује испуњеност посебних услова и на основу које се врши бодовање:
- Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са  остварених најмање  240 ECTS бодова или еквивалент у којој је наведено стручно звање у одређеној области ( дипломе издате у БиХ , као и дипломе издате у бившој СФРЈ до 6.4.1992. године са истим степеном стручне и врстом школске спреме која се тражи за наставнике, имају једнаку вриједност, а у складу са законским прописима о важности јавних исправа);
- Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

- Увјерење о положеној педагошко – психолошкој и дидактичко – методичкој групи предмета ( доставља кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко – психолошку и дидактичко – методичку групу предмета).
- Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;
- Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица;
- Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца (из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме);
- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

- Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против службене дужности, полног интегритета, сексуалног злостављања и искориштавања дјетета или малољетног лица, фалсификовања јавне исправе, недозвољена производња и промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога,достојанства личности, трговине људима,  за изабраног кандидата ће прибавити школа службеним путем, прије заснивања радног односа).
- Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавање дјеце за изабраног кандидата ће прибавити школа службеним путем, прије заснивања радног односа).  

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104.став 7. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник РС", број:41/18,35/20, 85/20 и 55/23)

Право учешћа на конкурсу  имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу  Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број 41/18, 35/20 ,85/20 и 55/23) испуњавала услове у погледу профила и звања наставника.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације, школа ће објавити на огласној табли школе.

Пријем радника извршит ћесе у складу са Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени Гласник Републике Српске" број: 24/19).
Дана 01.02.2024. године у 9:00 часова у просторијама школе обавиће  се тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.
Кандидати се неће посебно позивати на интервју и њихово непојављивање ће се сматрати одустанком од пријаве на конкурс.
Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.
Конкурс је отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

Пријаве са назнаком „Пријава на конкурс"  доставити на адресу:
ЈУ Гимназија „Калиновик" Калиновик
Ул.Шумадијска бб.
71 230 Калиновик
Тел. 057/623-044

***

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА "СОКОЛАЦ"

СОКОЛАЦ

 

расписује

ЈАВНИ КОНКУРС

за упражњено радно мјесто

 

Наставник физичког и здравственог васпитања – 6 часова редовне наставе седмично, 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно - образовном процесу, на одређено вријеме до 31.08.2024. године;

Поред општих услова прописаних Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број 1/16, 66/18,  91/21 – одлука УС и 119/21) и чланом 5. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број 74/23) кандидат треба да испуњава услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 81/22) и услове у погледу стручне спреме у складу са Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (’‘Службени гласник Републике Српске’’ број: 77/09 и 86/10, 25/14, 76/15).         

Општи услови које кандидат мора да испуњава су:

  1. Да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству;
  2. Да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;
  3. Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, издатим од стране цертификоване здравствене установе, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;
  4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи, те за кривична дјела учињена против: службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, а то се доказује увјерењем о неосуђиваности које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа;
  5. Да се не води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, а то се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа;
  6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 81/22) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме. Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. став (5) Закона о основном васпитању и образовању.

Уз потписану пријаву и документацију о испуњености општих услова потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање:

  1. Диплому о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
  2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
  3. Увјерење о положеном стручном испиту за самосталан васпитно-образовни рад;
  4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са прописом којим се уређује област полагања стручног испита у основној школи;
  5. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  6. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања одговарајуће стручне спреме;
  7. Увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца, са подацима о опису радног мјеста или систематизацији радног мјеста, степену стручне спреме и звању и дужини оставреног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме;
  8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца.
  9. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.
  10. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије борца.

У изузетним случајевима,  уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити документ из тачке 5. (додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена), просјечна оцјена се може доказати и овјереном копијом индекса.

Изузетно, уколико кандидат не може доставити увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца, доставља копију радне књижице.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије им се неће враћати. Пријаве се могу доставити лично или путем поште у затвореној коверти са назнаком „Пријава на конкурс" на адресу Ул. Омладинска бр. 2, 71350 Соколац.

Конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања.

Тестирање кандидата који испуњавају услове конкурса и који су доставили потпуне и благовремене пријаве обавиће се дана 02.02.2024. године са почетком у 12,00 часова, а интервју ће се обавити истог дана, односно 02.02.2024. године са почетком у 13,00 часова.

Кандидати се неће посебно потивати на тестирање и интервју, а кандидат који се не појави на тестирању или интервјуисању сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс. Тестирање и интервју ће се обавити у просторијама школе.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити узете у разматрање.

***

ЈПУ ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ "БАМБИ"

РОГАТИЦА

расписује:

Ј  А  В  Н  И       К  О  Н  К  У  Р  С

за попуну  упражњених радних мјеста

у ЈПУ Дјечији вртић „ Бамби" Рогатица

 

I – Директор ЈПУ Дјечији вртић „ Бамби" Рогатица расписује Јавни конкурс за попуну упражњених радних мјеста  у ЈПУ Дјечији вртић „ Бамби" Рогатица, и то радна мјеста:

  1. Васпитач ................  извршиоца,  на одређено вријеме, у својству приправника (12 мјесеци)
  2. Васпитач  ...............  извршилац, на одређено вријеме ( до повратка породиље са породиљског одсуства)
  3. Васпитач ................  извршилаца, на неодређено вријеме
  4. Рачуновођа ........... 1 извршилац, на одређено вријеме ( до повратка породиље са породиљског одсуства)

II – Општи услови:

Општи услови за све кандидате су:

  1. да су држављани Републике Српске односно БиХ,
  2. да су старији од 18 године,
  3. да  су радно способан,
  4. да нису осуђивани правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима,  злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, искоришћавање дјеце и малољетних лица за порнографију, производњу и приказивање дјеције порнографије, одузимање малољетног лица, запуштање и злостављње малољетног лица и насиља у породици или породичној заједници и друга кривична дјела
  5. да се не воде у посебном Регистру лица правоснажно осуђених  за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавањем  дјеце,
  6. да против њих није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, икоришћавање дјеце и ,алољетних лица за порнографију, производњу и приказивање дјечије порнграфије,одузимања малољетног лица, запуштње и злоставање малољетног лица и насиље у породици или породичној  заједници и друга кривична дјела

Увјерење из тачке  4. и 5. за изабране кандидате Установа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

III-    Посебни услови:

За радна мјеста под редним бројем 1. 2. и 3.

-ВСС- Завршен најмање први циклус студијског програма или еквивалент и стечено високо образовање на студијском програму предшколског васпитања и образовања или на програму за образовање васпитача.

- положен стручни испит за васпитно-образовне раднике у предшколској установи (за радна мјеста под редним бројем 2. и 3.)

- двије године радног искуства, за радна мјеста под редним бројем 2. и 3.         

За радна мјеста под редним бројем 4.

-ВСС – Завршен најмање први циклус или еквивалент студијског програма у области финансија и рачуноводства и стечена академска титула и стручно звање дипломирани економиста.

- положен стручни испит у струци,

- једна година радног искуства

IV- Потребна документа:

Уз потписану пријаву за учешће на Јавном конкурсу која садржи и кратку биографију, кандидати су дужни приложити доказе  о испуњености општих и посебних услова из конкурса,као и доказе односно документација на основу које се врши бодовање  по критеријумима прописаним Правилника о процедури пријема у радни однос и начину бодовања васпитача, стручних сарадника, секретара и рачуновође у предшколској установи како слиједи:

  1. вјерење о држављанству),
  2. звод из матичне књиге рођених или копија личне карте,
  3. љекарско увјерење увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са дјецом које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.
  4. увјерење да није осуђиван/а,
  5. увјерење да по подацима из Посебног Регистра није правоснажно осуђиван за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,
  6. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,
  7. вјерену фотокопију дипломе или увјерења о дипломирању о завршеном првом циклусу студијског програма,
  8. увјерење о положеном стручном испиту за васпитно-образовне раднике у предшколској установи
  9. додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена, или овјерену фотокопију индекса,
  10. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење, 
  11. овјерену фотокопију радне књижице или увјерење о радном стажу  издато од ранијег послодвца
  12. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  13. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

14. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Увјерења из тачке 4. и 5.Установа ће прибавити службеним путем.

Кандидати достављају овјерене копије свих докумената  и те копије се неће враћати кандидатима.

V - Рок за подношење пријава:

Рок за подношење пријава је осам дана од дана објављивања Јавног конкурса у дневном листу „Глас Српске" и огласној табли ЈПУ Дјечији вртић „Бамби Рогатица.

Ако конкурс не буде објављен истовремено, рок за подношење пријава рачунаће се од дана посљедњег објављивања.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити узете у разматрање.

Пријаве се могу доставити лично  на протокол установе или путем поште на адресу ЈПУ Дјечији вртић „Бамби" Рогатица, Трг ослободилаца 14,73 220 Рогатица, са назнаком „Пријава на конкурс".

Дана, 29.01.2024. године, (понедјељак) у 12 часова у просторијама ЈПУ Дјечији вртић „Бамби" Рогатица, Трг ослободилаца 14,  обавиће се интервју са каднидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса. Списак кандидата који испуњавају услове биће објављен и поставиће се на огласној табли установе.  Кандидати се  неће посебно позивати на интервју, а ако се не појаве, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

***

ОПШТИНА КАЛИНОВИК

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ

расписује

 

Ј А В Н И  К О Н К У Р С

за пријем радника на одређено вријеме  у Општинску управу општине Калиновик

 

I -У Општинској управи општине Калиновик, извршиће се пријем радника на одређено вријеме у својству приправника, лица са завршеном високом стручном спремом – први циклус студија са остварених најмање 240 ECTS бодова, и то:

 

-  Дипломирани политиколог ....................................... jедан (1)  извршилац и

-  Дипломирани педагог ...................................... један (1) извршилац.

II ОПИС ПОСЛОВА    

Приправници се примају у радни однос на одређено вријеме, на период до 12 мјесеци, ради стицања радног искуства и стручног оспособљавања.

III – ОПШТИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ ПРИПРАВНИКА У РАДНИ ОДНОС

Приправнци требају испуњавати сљедеће опште услове:

  • да је држављанин Републике Српске, односно БиХ,
  • да је старији од 18 година,
  • да има општу здравствену способност (достављају изабрани кандидати по окончању конкурсне процедуре),
  • да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у Општинској управи јединице локалне самоуправе,
  • да није отпуштан из органа управе као резултат дисциплинске мјере  на било ком нивоу власти у БиХ, три године прије објављивања конкурса,
  • да није у сукобу интереса, односно да не обавља дужност која је неспојива са дужношћу службеника у општинској управи.

IV –  ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ

Уз пријаву, која се подноси на посебном образцу који се налази у пријемној канцеларији Општинске управе општине Калиновик и на званичној интернет старници општине Калиновик кандидат доставља доказе о испуњености општих и посебних услова наведених у јавном конкурсу.

  1. Као доказ о испуњавању општих услова кандидат прилаже фотокопију увјерења о држављанству РС, односно БиХ (овјерену од стране надлежног органа) и изјаве кандидата које су саставни  Пријаве на јавни конкурс за пријем приправника да кандидат:
  • није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи јединице локалне самоуправе,
  • није отпуштан из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било ком нивоу власти у БиХ, три године прије објављивања конкурса,
  • да се на њега не односе одредбе Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе које регулишу неспојивост и сукоб интереса.
  1. Као доказ о испуњавању посебних услова кандидат је дужан приложити фотокопију:
  • дипломе о завршеном факултету,
  • увјерења о просјеку оцјена у току студирања или додатка дипломи из кога се може видјети просјек оцјена у току студирања,
  • увјерења да се налази на евиденцији Завода за запошљавање РС.

V –ПОСТУПАК ПРИЈЕМА

Поступак пријема приправника у радни однос јавним конкурсом проводи Комисија, коју именује Начелник општине из реда запослених у Општинској управи општине Калиновик након објаве јавног конкурса

Комисија је дужна да утврди благовременост и потпуност пристиглих пријава, изврши контролу испуњености општих и посебних услова, обави интервју са кандидатима који испуњавају услове, изврши бодовање кандидата и утврди редослијед кандидата, тј. приоритетну ранг-листу.

Прворангирани кандидат, по приједлогу Комисије за спровођење јавног конкурса, је дужан да у року од седам дана, од дана пријема обавјештења комисије, достави доказе о испуњавању општих и посебних услова у оригиналу или овјерену фотокопију, као и увјерење о општој здравственој способности.

Ако прворангирани кандидат не достави напријед наведене доказе у прописаном року или ако на основу достављених доказа Комисија утврди да кандидат не испуњава опште и посебне услове, позваће сљедећег кандидата по броју освојених бодова са листе успјешних кандидата да достави горе наведене доказе.

Са изабраним кандидатом закључиће се уговор о обављању приправничког стажа, у трајању предвиђеном законом.

VIРОК И НАЧИН ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања Јавног конкурса у дневном листу „Глас Српске".

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Јавни конкурс ће за вријеме трајања рока за пријаву бити објављен и на званичној њеб-страници општине Калиновик.

Пријаве на Јавни конкурс достављају се лично на писарницу општине или путем поште, на адресу: Општина Калиновик, Начелник општине, са назнаком „Пријава на конкурс – Комисији за спровођење поступка пријема", Карађорђева, бр. 37, 71230 Калиновик.

Особа задужена за давање додатних обавјештења о Јавном конкурсу је Теодора Мандић, контакт телефон: 057/623-131.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана