ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 17.1.2024. године.

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 17.1.2024. године.

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 17.1.2024. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*****

*****

*****

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ОПШТИНА  ЛОПАРЕ

ЈУ ОШ"ВЕЉКО ЧУБРИЛОВИЋ"

ПРИБОЈ

Број:19/24

Датум: 10.01.2024. године

Еmail: о[email protected]

Телефон: 055/664-101

 

             На основу члана 125. Став (1) и члана 152. став (3) тачка 16) Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник Републике Српске», број: 81/2022.), директор ЈУ Основне школе ''Вељко Чубриловић" Прибој,  р а с п и с у ј е:

 

К  О  Н  К  У  Р  С

за упражњена радна мјеста

 

  1. Наставник математике - лице са радним искуством  – 1 извршилац, 16 часова редовне наставе седмично, на одређено вријеме, до повратка раднице са породиљског одсуства – до 18.04.2024. године;
  2. Рачуновођа школе- на неодређено вријеме 70% радног времена, лице са радним искуством и лиценцом  у складу са законом којим се уређује област рачуноводства- 1 извршилац

За наведена радна мјеста поред  општих услова утврђених  Законом о раду (''Службени гласник Републике Српске'' број: 1/16, 66/18 и 119/21.) и посебних услова прописаних у члану 114. Закона о основном васпитању и образовању (''Службени гласник РС'' број: 81/22.), кандидати треба да испуњавају услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима  наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске", број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15). 

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању (''Службени гласник Републике Српске'' број: 81/22.) испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Право учешћа на конкурсу за упражњена радна мјеста имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, као и лица која су стекла радни стаж у школи ван наставног процеса, уколико испуњавају услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са чланом 127. Закона о основном васпитању и образовању (''Службени гласник РС'' број: 81/22.) и одредбама Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републик Српске", број: 74/23.).

Уз пријаву на расписани конкурс, потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс, потребно је да кандидати доставе и документацију на основу које се доказује испуњеност општих  услова и то:

а) да је држављанин Републике Српске или  Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

б) да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

в) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, издатим од стране цертификоване здравствене установе, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

г) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи, те за кривична дјела учињена против: службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, а то се доказује увјерењем о неосуђиваности које за изабраног кандидата Школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа,

д) да се не води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, а то се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, које за изабраног кандидата Школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа,

ђ) да против кандидата није покренут кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, , што се доказује увјерењем које је кандидат дужан доставити уз пријаву на конкурс.

Кандидати су дужни да доставе  и документацију на основу које се  доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање  по критеријумима из члана 127. став  (6) Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС" број: 81/22) и  Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републик Српске", број: 74/23)

а) диплому о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

б)) увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

в) увјерење о положеном стручном испиту за самосталан васпитно-образовни рад,

 г) лиценцу у складу са законом којим се урађује област рачуноводсва

д) увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са прописом којим се уређује област полагања стручног испита у основној школи,

ђ) додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

е) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања одговарајуће стручне спреме,

ж) увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца,

з) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског  рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

и) увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског  рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

ј) увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског  рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

У изузетним случајевима, уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити документ под тачком ђ), просјечна оцјена се може доказати и овјереном копијом индекса.

Изузетно од тачке ж), уколико кандидат не може доставити увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца, доставља копију радне књижице.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије им се неће враћати.

 За радно мјесто под редним  бројем 1. дана,  31.01.2024.  године (сриједа) у  9:00 часова обавиће се тестирање, а у 10:00  часова истог дана и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве и који испуњавају услове конкурса. Тестирање и интервју ће се обавити у просторијама ЈУ Основне школе ''Вељко Чубриловић" Прибој.

За радно мјесто под редним  бројем 2. дана, 31.01.2024.  године (сриједа) у 10:00 часова обавиће се тестирање, а у 11:00 часова истог дана и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве и који испуњавају услове конкурса. Тестирање и интервју ће се обавити у просторијама ЈУ Основне школе ''Вељко Чубриловић" Прибој.

Школа ће, након прегледа достављене документације, списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве достављати лично или путем поште на адресу: ЈУ Основна школа Вељко Чубриловић"Прибој, Друге мајевичке бригаде 15. 75 249 Прибој.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања путем Завода за запошљавање у Бијељини.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

***

Centrum trade доо  Бања Лука

Ул. XVI КНОУБ  бр.10

78000 Бања Лука

 

Расписује

 

                        конкурс за пријем 3 приправника:

 

  1. Дипломирани правник   ......  1 извршилац
  2. Дипломирани економиста   .......  1 извршилац
  3. Инжењери машинства или електро инжењери  ....    1 извршилац

Општи услови за пријем приправника са ВСС

  1. да је држављанин РС или БиХ,
  2. да је старији од 18 година,
  3. да има општу здравствену способност,

Посебни услови:

  • дипломирани правник, VII степен стручне спреме (позиција 1)
  • дипломирани економиста, VII степен стручне спреме (позиција 2)
  • дипломирани инжењер машинсктва или дипломирани електро инжењер,    VII степен стручне спреме (позиција 3)
  • без радног искуства у траженом степену образовања
  • да лице посједује статус дјетета погинулог борца

Уз пријаву на конкурс за пријем приправника, кандидати су обавезни приложити биографију и  доказе о испуњавању општих и посебних услова.

Пријаве се могу доставити лично или путем поште на адресу "Centrum trade" доо Бања Лука, XVI КНОУБ бр. 10, 78000 Бања Лука са назнаком за конкурс за пријем приправника.

Неблаговремене, неразумљиве и непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају опште и посебне услове неће се узимати у разматрање.

Конкурс остаје отворен 7 дана од дана објављивања, тј. до 24.01.2024. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана