ЈУ ЗЗЗ РС – Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 2.4.2024. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 2.4.2024. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 2.4.2024. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*** *

* ***

** **

Босна и Херцеговина

Република Српска                                                                                                                                                                                      

ОСНОВНИ СУД У БИЈЕЉИНИ                                    

Број: 080-0-Су-24-000 263                                       

Датум, 27. март 2024. године                             

 

Основни суд у Бијељини о б ј а в љ у ј е

 

ЈАВНИ КОНКУРС

 

За пријем судског достављача за рад на неодређено вријеме ………………1 извршилац

         

Поред општих услова за заснивање радног односа предвиђених Законом, кандидати треба да испуњавају и посебне услове за заснивање радног односа предвиђене Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста овог суда, и то:

Завршена средња управна школа, гимназија или друга средња школа- IC степен стручне спреме и положен возачки испит „Б" категорије,

- шест мјесеци радног искуства на истим или сличним пословима и

- пробни рад у складу са Законом

УЗ ПРИЈАВУ ПРИЛОЖИТИ СЛИЈЕДЕЋЕ ДОКАЗЕ:

- увјерење о држављанству 

- извод из матичне књиге рођених

- доказ о одговарајућој школској спреми (оригинал или овјерена копија)

- доказ о одговарајућем радном искуству                    

Кандидати који се пријављују на јавни конкурс, дужни су у пријави навести број возачке дозволе и назив органа који је издао возачку дозволу.

Јавни конкурс остаје отворен 15 дана од дана објављивања.

Након избора кандидата, суд ће по службеној дужности за изабраног кандидата од надлежних органа затражити доказ о невођењу кривичног поступка и доказ да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање 6 мјесеци, или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у органима правосуђа, а изабрани кандидат је дужан прије ступања на рад доставити љекарско увјерење.

Вршилац дужности предсједника суда задржава право попуне већег броја извршилаца од расписаног броја.

Пријаве са контакт телефоном доставити лично или на адресу: ОСНОВНИ СУД У БИЈЕЉИНИ улица Вука Караџића 3 са назнаком "Пријава на јавни конкурс".

Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве и копије тражене документације које нису овјерене, неће бити разматране.           

***

 РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ Основна школа „Вук Караџић"

Забрђе, Забрђе 57

тел.: 055/773-068; 772-463,

е-mail: о[email protected]

Број: 364/2024

Датум: 01.04.2024. године

 

На основу члана 125. став (1) и члана 152. став (3) тачка 16) Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник Републике Српске», број: 81/2022), директор ЈУ Основне школе „Вук Караџић" Забрђе,  р а с п и с у ј е

К  О  Н  К  У  Р  С

за упражњено радно мјесто

 

1.       Наставник разредне наставе –  1 извршилац, приправник, на неодређено вријеме, ПО Горње Забрђе.

 

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

За наведена радна мјеста поред  општих услова утврђених Законом којим се уређују радни односи и посебних услова прописаних у члану 114. став (1) и став (3) , 115. и 116.   Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" бр. 81/22), кандидати треба да испуњавају услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске", број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са чланом 127. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" бр. 81/22) и одредбама Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске", број 74/23).

Уз пријаву на расписани конкурс, потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс, потребно је да кандидати доставе и документацију на основу које се доказује испуњеност општих  услова и то:

а) да је држављанин Републике Српске или  Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

б) да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

в) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, издатим од стране цертификоване здравствене установ,  које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

г) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи, те за кривична дјела учињена против: службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета,  злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, а то се доказује увјерењем о неосуђиваности које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа,

д) да није уписан у Регистар лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце што се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа и

ђ) да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјетето, или малољетним лицем, што се доказује увјерењем које је кандидат дужан доставити.

Кандидати су дужни да доставе  и документацију на основу које се  доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање  по критеријумима из члана 127. став  (6) Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС" број: 81/2022) и  одредбама Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске", број: 74/23) и то:

а) Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у   којој је наведено стручно звање у одређеној области, односно диплому стечену након завршених интегрисаних  академских струдија у одређеној области;

б)  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

в) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања одговарајуће стручне спреме.

Уколико се ради о кандидату из категорије члана породице погинулог борца,  ратног војног инвалида и борца Одбрамбено- отаџбинског рата кандидат је дужан доставити и документацију за одређивање предности у случају да два или више кандидата имају једнак број бодова и то:

а) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

б) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу  ратног војног инвалида  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

в) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

Дана 18.04.2024. године у 12.30 часова у просторијама ЈУ Основне школе "Вук Караџић" Забрђе, обавиће  се тест, а у 13.30 часова и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно, који испуњавају услове конкурса.

Школа ће, након прегледа достављене документације, списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити оригинале или овјерене копије свих докумената, не старија од 6 мјесеци и та документација  неће бити враћена кандидатима.

Пријаве достављати лично или путем поште на адресу: ЈУ Основна школа „Вук Караџић", Забрђе бр.57, 76330 Угљевик. 

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања путем Завода за запошљавање у Бијељини.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ СШЦ « ВУК КАРАЏИЋ « ЛОПАРЕ

Доситеја Обрадовића бб

Телефон: 055/650-184, 055/650-137

Е-mail:   [email protected]

Број:   309/24

Датум,  01. 04. 2024.  године

 

 

           На основу члана  106. и 132. став (3) тачка 13) Закона о средњем образовању и васпитању ( « Службени гласник Републике Српске « број:  41/18, 35/20, 92/20 и 55/23),   Директор Школе расписује:

 

ЈАВНИ  КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

 

1.       Наставник хемије, 8 часова седмично, лице са радним искуством, на одређено вријеме до

31. 8. 2024. године, 1 извршилац

  Општи и посебни услови за пријем у радни однос

           Поред општих услова, утврђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" бр. 1/16, 66/18, 91/21- Одлука  Уставног  суда  Републике  Српске и 119/21), кандидати за наставнике треба да испуњавају и услове из члана 104. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" бр. 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23), Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Службени гласник Републике Српске" бр. 29/12, 80/14 и 83/15), Правилника о стручним профилима и звањима наставника и стручних сарадника у гимназији („Службени гласник Републике Српске" бр. 120/20) и Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске" бр. 24/19).

Процедура пријема радника биће обављена у складу са Законом о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" бр. 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23) и Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске" бр. 24/19).

Уз пријаву на расписани конкурс потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс, контакт телефоном и адресом становања, потребно је да кандидат достави документацију на основу које се доказује испуњеност општих услова, и то:

1)  да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2)  да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

3)  да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности,  које не може бити  старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела учињена против службене дужности, против полног интегритета, сексуалног злостављања и искориштавања дјетета или малољетног лица, фалсификовања јавне исправе, недозвољена производња и промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога, достојанства личности, трговине људима. (Увјерење из ове тачке за изабраног кандидата Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа).

5) Увјерење о подацима из Посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце. (Увјерење из ове тачке за изабраног кандидата Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа).

 

6) Увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против службене дужности, против полног интегритета, сексуалног злостављања и искориштавања дјетета или малољетног лица, фалсификовања јавне исправе, недозвољена производња и промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога.

 

Поред општих услова кандидат је дужан доставити документацију којом доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем, и то:

1) овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма  у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

2) увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи премета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

3) увјерење о положеном стручном испиту, 

4) увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела ипита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита, 

5) додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања  или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена.

Уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити документ из ове тачке конкурса, просјечна оцјена може се доказати и овјереном фото-копијом индекса.

6) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење, а након стицања стручне спреме тражене конкурсом,

7) увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, које садржи податке из којих се јасно види:  врста посла, степен стручне спреме и дужина радног стажа по врстама посла.

Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

8) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу  ратног војног инвалида  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

10) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу  борца  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Изузетно, право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом (члан 104. став 7. Закона о средњем образовању и васпитању « Службени гласник Републике Српске « број:  41/18, 35/20, 92/20 и 55/23).

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број: 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23), испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Школа ће Списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на Огласној табли Школе.

Тестирање и интервју за кандидате који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се  18. 04. 2024. године у 10,00 сати у просторијама ЈУ СШЦ «Вук Караџић» Лопаре.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћане кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне  пријаве неће се разматрати.

Конкурс остаје отворен  8 (осам) дана од дана објављивања.

Пријаве са потребним документима слати на адресу ЈУ СШЦ «Вук Караџић» Лопаре, Доситеја Обрадовића бб  75240 Лопаре са назнаком  «ПРИЈАВА НА КОНКУРС« (Навести радно мјесто за које кандидат конкурише).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана