Виртуелна љубав у понуди на сајму видео-игара

Агенције
Виртуелна љубав у понуди на сајму видео-игара

Токио - Љубитељи видео-игара имају прилику да се на изложби ових садржаја у Токију упознају са сензуланим, привлачним сајбер-женама које замагљују разлику између реалног и виртуелног свијета.

Виртуелна реалност привлачи највише пажње на Сајму игара у Токију, а у тржишну утакмицу се укључује и "Сони" новим апаратом са екраном који се поставља на главу. Уређај стиже на тржиште сљедећег мјесеца.

Десетине софтверских наслова већ су припремљене за играче, који ће моћи да лете попут орла, возе спортске аутомобиле у напетим тркама или истражују замкове.

Играчи ће моћи да проводе вријеме и флертујући са виртуелним женама захваљујући Ви-Ар технолгији која је све реалистичнија, преноси АФП.

Међу понуђеним играма је "Љетна лекција", која доводи играча пред привлачну љепотицу расположену за разговор. У овој игри нема мушких ликова са којима се може комуницирати.

"Једна од ствари на коју смо обратили највише пажње у жЉетној лекцијиж јесте да створимо утисак да је овај лик заиста ту", рекао је Јун Тамаоки, творац софтвера јапанске компаније за играчке и видео-игре "Бандаи намко".

Тамаоки је одбацио бојазан да ће овакво искуство обесхрабрити играче да се упознају са правим женама.

"Мислим да ово може да унаприједи комуникативне вјештине чак и код најстидљивијих играча", рекао је он.

"Љетња лекција" може се играти уз помоћ "Сонијевог" уређаја за виртуелну реланост /ПСВР/.

ПСВР стиже у радње у Сјеверној Америци и Јапану 13. октобра по цијени од 399 долара, што је знатно јефтиније од конкурентских уређаја сличног квалитета.

На четвородневном Сајму игара у Токију учествује преко 600 излагача, који нуде више од 1.500 наслова из домена глобалних марки до мањих, независних компанија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана