Virtuelna ljubav u ponudi na sajmu video-igara

Agencije
Virtuelna ljubav u ponudi na sajmu video-igara

Tokio - Ljubitelji video-igara imaju priliku da se na izložbi ovih sadržaja u Tokiju upoznaju sa senzulanim, privlačnim sajber-ženama koje zamagljuju razliku između realnog i virtuelnog svijeta.

Virtuelna realnost privlači najviše pažnje na Sajmu igara u Tokiju, a u tržišnu utakmicu se uključuje i "Soni" novim aparatom sa ekranom koji se postavlja na glavu. Uređaj stiže na tržište sljedećeg mjeseca.

Desetine softverskih naslova već su pripremljene za igrače, koji će moći da lete poput orla, voze sportske automobile u napetim trkama ili istražuju zamkove.

Igrači će moći da provode vrijeme i flertujući sa virtuelnim ženama zahvaljujući Vi-Ar tehnolgiji koja je sve realističnija, prenosi AFP.

Među ponuđenim igrama je "Ljetna lekcija", koja dovodi igrača pred privlačnu ljepoticu raspoloženu za razgovor. U ovoj igri nema muških likova sa kojima se može komunicirati.

"Jedna od stvari na koju smo obratili najviše pažnje u žLjetnoj lekcijiž jeste da stvorimo utisak da je ovaj lik zaista tu", rekao je Jun Tamaoki, tvorac softvera japanske kompanije za igračke i video-igre "Bandai namko".

Tamaoki je odbacio bojazan da će ovakvo iskustvo obeshrabriti igrače da se upoznaju sa pravim ženama.

"Mislim da ovo može da unaprijedi komunikativne vještine čak i kod najstidljivijih igrača", rekao je on.

"Ljetnja lekcija" može se igrati uz pomoć "Sonijevog" uređaja za virtuelnu relanost /PSVR/.

PSVR stiže u radnje u Sjevernoj Americi i Japanu 13. oktobra po cijeni od 399 dolara, što je znatno jeftinije od konkurentskih uređaja sličnog kvaliteta.

Na četvorodnevnom Sajmu igara u Tokiju učestvuje preko 600 izlagača, koji nude više od 1.500 naslova iz domena globalnih marki do manjih, nezavisnih kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana