Тинејџери сматрају да им порнографија шкоди

Агенције
Тинејџери сматрају да им порнографија шкоди

Интернет порнографија утиче на то како млади људи доживљавају секс и појачава притисак на дјевојке да стреме недостижном изгледу, показало је недавно истраживање.

Британски осамнаестогодишњаци који су учествовали у истраживању фирме IPPR сматрају да је порнографија на интернету сувише доступна, док 72 одсто њих сматра да води нереалним представама о сексу.

У истраживању које је само појачало забринутост јавности везане за објављивање експлицитних фотографија, 46 одсто испитаних рекло је да су такви снимци "дио свакодневице савремених тинејџера".

"Ново истраживање показује да је порнографија заступљена у животу тинејџера и да шкоди нарочито младим диевојкама", рекла је Далија Бен-Галим, директорка IPPR.

Готово осам од десет испитаница рекло је да порнографија тјера младе да изгледају "на одређени начин", док 66 одст сматра да би "било много лакше одрастати да је порнографија мање доступна младима".

Рут Садерленд, извршна директорка хуманитарне организације Relate, каже да ово истраживање истиче потребу за промjеном начина на који школе третирају сексуално образовање.

"Друштвене вјештине које усађујемо младим људима кључне су за живот. Али начин на који се оне остварују невјероватно се променио у посљедњих 10 година, због чега је отворен јаз између ове и претходних генерација", сматра она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана