Oве ствари морате да прихватите aко желите успјешну везу

GS
Foto: X.com

Сви ми добро знамо да нико није савршен, али и поред тога желимо да наш партнер буде управо то.

Ако истински вјерујете у постојање сродних душа, онда знате да се тамо негдје налази неко за свакога. Али и поред тога, ваша сродна душа повремено може бити ваш највећи извор стреса. Са добрим мора доћи и оно лоше, зар не?

Ко год је рекао да су везе лаке, лагао је. Вољети некога може бити лако, али издржати друго људско биће, са којим треба да дијелите живот баш и није. Ево неколико ствари које ћете морати да прихватите уколико желите успјешну везу.

1. Сви ми гријешимо

Нико није савршен, и очекивање да ваш партнер то и буде је смијешно. Сви смо ми људи, па ћемо стога повремено нешто забрљати. Признајте, на овај или онај начин, и ви сте правили велике грешке у претходним везама. То се једноставно дешава.

Када будете прихватили вашег партнера због свега што јесте, умјесто због свега што он није, ваш живот ће постати много мање стресан. Он неће увијек бити у стању да схвати где је погрешио. Наравно, ово не важи за све грешке. На примјер, варање. Такве ствари не треба да опростите и заборавите. Није грешка онда када свјесно радите нешто, а знате да је погрешно.

2. Не можете да промијените своју јачу половину

Не можете приморати особу са којом излазите да се понаша на одређени начин, само зато што ви мислите да би тако требало. Осим ако се, на примјер, не понаша као мало дијете док сте у ресторану само да би вас изнервирао – у том случају, имате пуно право да вичете на њега.

И поново, једноставно морате прихватити вашег партнера онаквог какав јесте. Уколико вам се не допада какав је човјек, онда већ морате размислити да ли уопште желите да останете у тој вези.

Анализирајте добре и лоше особине, а онда размислите да ли је и колико вриједно остајати у тој вези. Уколико се не понаша према вама како доликује, онда га једноставно оставите. Али ако ваш партнер има свега неколико непрецизности које вас иритирају, научите да се носите са тим.

3. Неће све бити лако

Сви парови пролазе кроз нешто што тестира њихову везу. Било да се ради о незгодном бившем, времену или даљини. Кроз те тестове пролазимо са разлогом. Морамо да утврдимо колико је веза јака и колико нам је значајна. Биће свађа и тешких времена. Уколико не пролазите кроз овакве ствари, па, једноставно нисте достигли довољно висок ниво у вези.

Дијељење живота са неким није увијек најлакша ствар. Када почнете да укључујете некога у свој живот, морате уложити мало напора. Комуникација је један од најважнијих дијелова везе. Ту је и повјерење. Уколико немате повјерења једно у друго, онда немате ништа.

4. Прихватите извињења

С обзиром на то да сви правимо грешке, једино што можемо је да се извинимо. Знате колико је фрустрирајуће када се некоме искрено извините, а он то само одбаци и одбије да прихвати. Знате какав је осећај, па стога немојте дозволити да се неко други тако осјећа због вас.

Након свађе, једно од вас двоје, ако не и обоје, мораће да се извини. Лакше је опростити некоме када вам да шансу да то учините. Искрено извињење је јако важна ствар, јер сте на тај начин један корак ближе остављању ствари, око које сте се посвађали, по страни, пише Женски магазин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана