Мушкарци ипак бирају млађе жене за брак?

Агенције
Мушкарци ипак бирају млађе жене за брак?

Изреку да је "млађе слађе" потврдила је и недавно спроведена студија у Финској.

Наиме, студија која је обухватила 12.656 мушкараца и жена старости од 18 до 49 година имала је за циљ да открије колико млађе сексуалне партнере људи бирају и какве су везе имали у посљедњих годину дана.

Научници су претпоставили да ће жене најчешће одабрати партнере који су им блиски по годинама, а мушкарци жене које су млађе од њих.

Студија је то и потврдила. Наиме, млађе жене старости од 18 до 24 година најчешће имају партнере који су старији четири године од њих. Код мушкараца је то сасвим другачије, али не због њихове хировитости већ биолошке револуције.

Док ће жене одабрати нешто старијег мушкарца због сигурности и потомства, мушкарци ће у млађој жени такође прво гледати чињеницу да је вјероватно подобнија да им подари потомке када они буду спремни на то, будући да ипак нешто касније сазријевају у смислу доношења важних животних одлука.

Да је „млађе слађе" углавном је случај код мушкараца који касније у животу одлуче да се скрасе, па тада чешће бирају партнерке у двадесетим. Иако звучи сурово, студија је потврдила да се они у том каснијем животном периоду ређе скрасе с партнерком старијом од 35 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана