Ко је идеална особа за секс утроје?

Агенције
Ко је идеална особа за секс утроје?

Резултати истраживања показују да, док су студенти отворени према идеји да други имају секс у троје, њихов лични интерес је још ограничен страхом да ће бити стигматизовани за сексуалну активност с истим полом, у случају мушкарца, или да воле експериментисање, у случају жена.

Прегледано је 300 хетеросексуалних канадских факултетских студената, који су питани да ли су учествовали или их интересује секс утроје.


"Имамо већи приступ порнографији него икад прије, па видимо више секса, што повећава интерес. Претпостављам да исто важи и за секс у троје или са више особа", рекла је докторка Лара Томпсон, која је спровела истраживање међу студентима.

Др Томпсон је изјавила и да је није изненадило да су мушки студенти били више заинтересовани за секс утроје. Мушкарци знатно више уживају у сексу са двије партнерке, него у сексу с партнерком и партнером.

"То показује како наше друштво посматра истополно понашање. Медији и друштво дају знакове како је кул или секси када су двије жене заједно, али не и када су два мушкарца. На то се готово гледа са неодобравањем", рекла је.

Занимљиво је да су и студенти и студенткиње рекли су да би радије имали секс у троје с људима које знају. Ово мишљење било је израженије код студенткиња што за докторку Томпсон није изненађујуће јер се жене више суочавају са опасношћу од сексуалног напада или присиле.

Један од разлога зашто људи бирају секс у троје с блискима је и то да још увијек постоји страх од осуде околине.

"Мало људи реално има секс у троје. Али с друге стране, уочен је пораст сличних начина понашања, попут оралног и аналног секса. То је вјероватно посљедица начина на који се социјализујемо", објаснила је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана