Без ње најбогатији човjек на свијету не би успио

Агенције
Без ње најбогатији човjек на свијету не би успио

Мелинда Гејтс, супруга Била Гејтса, кооснивача Мајкрософта, је заслужна за срећу многих људи, као и за подиза ње своје породице. Филантроп, пословна жена и мајка, успјела је да кроз живот прође са осмијехом, уз упорност и посвећеност.

 

Мелинда Френч Гејтс, рођена је 15. августа 1964. године у Даласу, Тексасу. Рођена као средње дијете са старијом сестром и два млађа брата, одрасла је у пријатном окружењу. Док јој је мајка, Елејн Френч, била домаћица, отац јој се бавио авиосвемирским инжењерингом. Када је пожељела да оде на колеџ, родитељи су учинили све да скупе средства за њено школовање.

Она се развила у особу заинтересовану за компјутерске науке и похађала је напредне часове математике на "Urusline Academy ", католичкој школи за деjвојчице. Успjешно је завршила основне студије компјутерских наука на Дјук универзитету 1986. године. и након мастер студија у пословној администрацији, фокусирала се на економију. Са Дјука се пребацила на "Fuqua школу бизниса.

Почела је у Мајкрософт корпорацији 1987. године, као менаџер производње, првенствено унапређујући мултимедијалне и интерактивне производе. Након девет година рада у овој фирми, доспјела је до позиције главног менаџера за информационе производе. У њене пројекте су спадају планирање буџета за вебсајт „Expedia" и интерактивни водич "Cinemania" као и мултимедијална дигитална енциклопедија "Encarta".

Први пут је упознала свог новог шефа, Била Гејтса, 1987. године на PC презентацији на Менхетну. Открила је његов смисао за хумор и харизму. Иако је била заузета послом, када ју је Бил неколико недjеља касније питао да изађу, пристала је. Они су били у вези шест година и након тога је Бил запросио Мелинду. Вjенчали су се 1994. године на хавајском острву Ланаи. И даље су у браку и имају троје дjеце, Џенифер Кетрин, Рорија Џона и Фиби Адел.

Њихов брак уз све заједничке пословне успjехе може да се оциjени као њихов највећи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана