Ако и ви овако живите, није ни чудо што имате лош сексуални живот

Агенције
Ако и ви овако живите, није ни чудо што имате лош сексуални живот

Сазнајте који то свакодневни проблеми и навике коче ваше задовољство у кревету...

Електронски уређаји у спаваћој соби

Ако имате ТВ у спаваћој соби, велика је вјероватноћа да често "пропуштате забаву". Ово важи за све електронске уређаје, јер вам непрестано одвлаче пажњу и отежавају повратак у реалност. Избаците их из спаваће собе како бисте што више могли да се посветите свом партнеру.

Контрацепција

Пилула би требало да спречи настанак трудноће, али не и сексуални однос! Досадашња научна истраживања показала су да контрацептивне пилуле смањују либидо - ако вам ово звучи познато, право је вријеме да одете до љекара и поразговарате о могућој промјени терапије.

Рутина у кревету

Људи су бића навике и, осим ако немате навику да партнера сваке вечери "уздрмате" нечим новим, велике су шансе да ћете морати да порадите на свом љубавном животу. Није битно да ли је то секси доњи веш, испробавање неке позе или "изазивање" партнера у јавности – само нека је неуобичајено!

Недостатак сна

Знамо да напорно радите, водите рачуна о деци, кувате и чистите и зато није ни чудо што сте понекад (или хронично) неиспавани, а истраживања су показала да недостатак сна утиче на опадање нивоа тестостерона и код мушкараца и код жена. Ако желите да ваш сексуални живот постане узбудљивији, мораћете да нађете времена за одмор.

Неуредност

Момци, ево новости за вас – мирис првљавих чарапа и сасушених остатака пице дефинитивно неће пробудити либидо код ваше партнерке. Тешко је имати секс када се током њега стално питате на шта ћете слиједеће да се наслоните или у шта ћете да угазите. Ко би још пожелео аљкавог партнера? Ако не чисти редовно своје мјесто за живот, шта би још друго партнер могао да не опере?

Недовољно физичких активности

Истина је – ендорфини вас чине срећним, у свакодневном животу, али и у кревету. Једно истраживање Универзитета у Тексасу показало је да су људи, који су вјежбали само 20 минута могли знатно брже и више да се узбуде приликом гледања еротског материјала од физички неактивних људи. Зато, слиједећи пут када помислите на то да прескочите тренинг, размислите поново – ваш партнер могао би да вам буде веома захвалан.

Пушење

Ако још нисте нашли довољно разлога да престанете да пушите, ево још једног – једна од најгорих ствари коју можете да учините за свој сексуални живот јесте да запалите цигарету. Пушење негативно утиче на вене, чиме се смањују циркулација и осјетљивост, што значи да ћете теже моћи да постигнете оргазам.

Констатне придике

"Затвори уста док жваћеш! Исправи се док сједиш! Прекини да дишеш тако гласно!" - ово сте вјероватно чули више него једном до сада. Уколико сте ви сами гунђало, требало би добро да размислите о својим поступцима – људи желе да се осећају вољено и жељено, а не да их стално подсјећате на њихове мане. Ако желите добар однос, морате узвратити лијепим понашањем.

Сувише фантазије

Јесте ли икада ухватили себе како жалите што током односа не можете да постигнете оргазам онако како га постижу познате "хероине"? Нажалост, иако знају да је све само фикција, људи не престају да саботирају свој сексуални живот поредећи се са оним што виде на екрану и осјећајући незадовољство због тога. Учините себи услугу – изађите из свијета фантазије, заборавите на нереална очекивања и ваш однос постаће много бољи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана