Ћосић: У Пандуревићеве оптужбе не вјерује нико

Срна
Ћосић: У Пандуревићеве оптужбе не вјерује нико

Источно Сарајево - Члан Главног одбора СНСД-а Љубиша Ћосић изјавио је за Срну да у "бесрамне оптужбе и неистине Миладина Пандуревића, осим налогодаваца из СДС-а, у Сарајевско-романијској регији не вјерује апсолутно нико".

"Ријеч је о човјеку који је путем 'Инвестиционо-развојне банке Републике Српске' на име 'Дрволика' добио 3.448.000 КМ, а за своје друго предузеће 'Пелет' 495.000 КМ хипотекарних кредитних средстава за подршку развоју производње. Предмет хипотеке биле су машине које је касније преко једне бошњачке фирме из Тузле транспортовао у Београд, у предузеће 'Дрволик плус' чији власник је његов син, а новац никада није вратио ИРБ-у", рекао је Ћосић.

Он је додао и да Пореској управи Републике Српске Пандуревићев "Дрволик" дугује 1.151.160 КМ, а "Пелет" 317.931 КМ, док Јавном предузећу "Шуме Републике Српске" Пандуревић дугује више од 800.000 КМ.

"Пандуревић се сада лажно представља као неки поштени привредник који је наводно пропао због притиска власти, при том заборављајући да напомене да се збир плата које је остао дужан радницима и доприноса које није уплатио у Фонд пензијско-инвалидског осигурања, према незваничним информацијама, такође мјери у милионима, а осим што је остао дужан сваком трећем становнику Рогатице, Пандуревић је дужан милионе и добављачима", додао је Ћосић.

Ћосић је рекао и да је у Рогатици и Сарајевско-романијској регији, како каже, јавна тајна то да је "преко свог предузећа Пандуревић из Српске износио милионе у београдско предузеће свог сина, које је освануло преко ноћи, као и да је због пожара који се, према ријечима многих у 'Дрволику' десио под сумњивим околностима, добио додатне милионе од Српске на рачун помоћи".

Он је навео да "Пандуревић каже да је 'Република Српска, за политичке власти, крава музара која једва стоји на ногама', што је својеврстан парадокс, будући да се из наведеног види како је Миладин Пандуревић ојадио Републику Српску и њене грађане за више од 10.000.000 КМ".

"Због свега овога МУП Републике Српске је 27. фебруара ове године Окружном тужилаштву поднио извјештај против Пандуревића за злоупотребу овлаштења у привреди, обману при добијању кредита или других погодности, те злоупотребу службеног положаја или овлаштења, што је, вјерујемо, и разлог због којег је, по налогу и за потребе СДС-а, Пандуревић лансирао ову булументу лажних оптужби на рачун републичког руководства", закључио је Ћосић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана