Ćosić: U Pandurevićeve optužbe ne vjeruje niko

Srna
Ćosić: U Pandurevićeve optužbe ne vjeruje niko

Istočno Sarajevo - Član Glavnog odbora SNSD-a Ljubiša Ćosić izjavio je za Srnu da u "besramne optužbe i neistine Miladina Pandurevića, osim nalogodavaca iz SDS-a, u Sarajevsko-romanijskoj regiji ne vjeruje apsolutno niko".

"Riječ je o čovjeku koji je putem 'Investiciono-razvojne banke Republike Srpske' na ime 'Drvolika' dobio 3.448.000 KM, a za svoje drugo preduzeće 'Pelet' 495.000 KM hipotekarnih kreditnih sredstava za podršku razvoju proizvodnje. Predmet hipoteke bile su mašine koje je kasnije preko jedne bošnjačke firme iz Tuzle transportovao u Beograd, u preduzeće 'Drvolik plus' čiji vlasnik je njegov sin, a novac nikada nije vratio IRB-u", rekao je Ćosić.

On je dodao i da Poreskoj upravi Republike Srpske Pandurevićev "Drvolik" duguje 1.151.160 KM, a "Pelet" 317.931 KM, dok Javnom preduzeću "Šume Republike Srpske" Pandurević duguje više od 800.000 KM.

"Pandurević se sada lažno predstavlja kao neki pošteni privrednik koji je navodno propao zbog pritiska vlasti, pri tom zaboravljajući da napomene da se zbir plata koje je ostao dužan radnicima i doprinosa koje nije uplatio u Fond penzijsko-invalidskog osiguranja, prema nezvaničnim informacijama, takođe mjeri u milionima, a osim što je ostao dužan svakom trećem stanovniku Rogatice, Pandurević je dužan milione i dobavljačima", dodao je Ćosić.

Ćosić je rekao i da je u Rogatici i Sarajevsko-romanijskoj regiji, kako kaže, javna tajna to da je "preko svog preduzeća Pandurević iz Srpske iznosio milione u beogradsko preduzeće svog sina, koje je osvanulo preko noći, kao i da je zbog požara koji se, prema riječima mnogih u 'Drvoliku' desio pod sumnjivim okolnostima, dobio dodatne milione od Srpske na račun pomoći".

On je naveo da "Pandurević kaže da je 'Republika Srpska, za političke vlasti, krava muzara koja jedva stoji na nogama', što je svojevrstan paradoks, budući da se iz navedenog vidi kako je Miladin Pandurević ojadio Republiku Srpsku i njene građane za više od 10.000.000 KM".

"Zbog svega ovoga MUP Republike Srpske je 27. februara ove godine Okružnom tužilaštvu podnio izvještaj protiv Pandurevića za zloupotrebu ovlaštenja u privredi, obmanu pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti, te zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, što je, vjerujemo, i razlog zbog kojeg je, po nalogu i za potrebe SDS-a, Pandurević lansirao ovu bulumentu lažnih optužbi na račun republičkog rukovodstva", zaključio je Ćosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana