Жртву Пезо овјерио хицем у груди

Небојша Томашевић
Жртву Пезо овјерио хицем у груди

Сарајево - Суђење Адемиру Пези (27) из Сарајева, који је оптужен за убиство Ведада Бајрице (38), почело је јуче у сарајевском Кантоналном суду читањем оптужнице и уводним ријечима одбране и оптужбе.

Пезо се терети и за насилничко понашање и недозвољено држање оружја, а у овом случају суди се и његовим помагачима Самиру Потогији (28), Мирзи Хасанбеговићу (20) и Денису Шками (28) из Сарајева. Њих оптужница терети за помагање учиниоцу послије кривичног дјела, а Патогији се на терет ставља и насилничко понашање.

Тужилац Ивана Петковић је у уводној ријечи истакла да вјерује да ће доказати да су оптужени починили дјела за која их терети.

- Саслушаћемо 19 свједока, шест вјештака, те приложити бројну документацију која доказује њихову кривицу - рекла је тужилац Петковићева.

Бранилац оптуженог Патогије адвокат Мухдин Капо је истакао да је оптужница произвољно написана.

Према оптужници Пезо је Бајрицу усмртио хицима из пиштоља 5. новембра прошле године у сарајевском насељу Вратник. Убиству је претходила свађа између Пезе и Патогије с једне и Бајрице с друге стране. Том приликом је дошло до туче и Бајрица је извадио пиштољ из џепа и лакше ранио Пезу, који је успио да му избије оружје из руке. Након тога Пезо је извукао пиштољ из ногавице панталона те пуцао према Бајрици и погодио га у ногу и у стомак. Када је Бајрица пао на земљу, Пезо му је пришао и испалио хитац у груди. Након тога нападачи су се с мјеста злочина одвезли џипом "крајзлер". Патогија се затим сусрео с Хасанбеговићем и Шкамом, те су њих тројица заједно сакрили џип. Пиштољ из којег је почињено убиство сакрио је Шкамо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана