Свједок тврди да је због батина рођаке сумњичио за пљачку

Небојша Томашевић
Свједок тврди да је због батина рођаке сумњичио за пљачку

Сарајево - Свједок тужилаштва и рођак Амела и Алме Сејфовић, оптужених за учешће у пљачки 300.000 марака из Рајфајзен банке у Сарајеву, Санел Сејфовић у сарајевском Кантоналном суду промијенио је ранији исказ и негирао да је с рођацима разговарао о пљачки.

Током пљачке усмрћен је случајни полазник Кемо Башић. Санел је у Суду истакао да није тачно да га је 5. новембра 2015. године звала Алма и да су њих двоје посумњали да је Амел учествовао у разбојништву.

На питање тужиоца зашто је промијенио исказ казао је да је у полицији малтретиран и претучен.

- Алма је прије дала исказ, а мене су принуђивали да кажем исто што и она. Рекли су да ме чека пет година робије и да ће ме оптужити за саучесништво ако не потврдим што и она - казао је Санел.

Он је нагласио да је тачно да се са Алмом возио и да су ишли по Амела у Хаџиће, гдје је био са дјевојком.

- Није имао никакву торбу и нико није спомињао пљачку. Све остало је кићење од стране инспектора. Специјалци су ме тукли и био сам крвав. Да су рекли да кажем како познајем Ратка Младића, то бих рекао - казао је Санел.

Осим брата и сестре Сејфовић на оптуженичкој клупи због пљачке су Ариф Хајрадиновић, Низама Беширевић, Харис Хајровић, Горан Шакота, те Самир Балтић. За пљачку је осумњичен и Анел Хајровић, који је ухапшен у Хрватској због других кривичних дјела.

У овом случају кривицу су раније признали оптужени Јасмин Ибишевић и Тарик Зећировић, који су закључили споразуме с тужилаштвом и против њих је поступак одвојен. Према оптужници Рајфајзен банку су опљачкали Амел Сејфовић, те Хајрадиновић и Хајровић 5. новембра 2015. године. Алма је оптужена за помагање и учешће у планирању пљачке, а Низама да је помогла у набавци возила за пљачку. Остали су оптужени да су помогли у скривању након почињеног кривичног дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана