Судар са камионом кобан за сувозача

Небојша Томашевић
Судар са камионом кобан за сувозача

Бањалука - Возач "фијат панде" Милутин Балабан (74) из Бањалуке, оптужен за изазивање саобраћајне несреће у којој је погинуо његов сувозач, скренуо је без разлога у супротну траку и ударио у камион.

Ово је јуче у бањалучком Окружном суду на суђењу Балабану казао свједок оптужбе Драган Јовановић.

- Ишао сам трећи у колони иза тог "фијата" и доласком у близину Тржног центра "Темпо" у бањалучкој улици Ивана Горана Ковачића "фијат" је одједном скренуо у лијеву траку. Није ишао брзо, око 30 километара на час. Стао сам да видим шта се дешава и да помогнем унесрећеним - казао је Јовановић.

Додао је да је возач "фијата", при томе показујући у судници на оптуженог, био повријеђен, а сувозач није давао знакове живота.

Балабан је оптужен да је 24. фебруара ове године пијан изазвао саобраћајну несрећу у којој је погинуо Милоје Стојаковић. Према оптужници, Балабан је возећи са 2,11 промила алкохола у крви у улици Ивана Горана Ковачића у Бањалуци скренуо у супротну коловозну траку и ударио у камион, који је возио Милан Шево. Том приликом погинуо је сувозач у "фијату" Милоје Стојаковић.

Тужилац који заступа ову оптужницу Слободан Салић и одбрана јуче су у суду казали да преговарају о закључењу споразума о признању кривице. Предсједник судског вијећа Весна Станковић рекла је тужиоцу Салићу да ће морати мијењати оптужницу, јер има грешака, а осим тога у њој је навео да је дјело почињено с умишљајем. Судија Станковић-Ћосовић је појаснила да, ако је дјело почињено с умишљајем, онда се може окарактерисати и као убиство. Члан судског вијећа Милан Благојевић је казао да тужилац може оставити ту квалификацију дјела ако је може доказати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана