Стијаку три мјесеца затвора и 2.000 КМ казне

Небојша Томашевић
Стијаку три мјесеца затвора и 2.000 КМ казне

Бањалука - Драго Стијак (52) из Костајнице осуђен је јуче у бањалучком Окружном суду на три мјесеца затвора и новчану казну од 2.000 марака због пријетњи замјенику главног специјалног тужиоца Републике Српске Живани Бајић.

Стијак је осуђен за кривично дјело ометање правосуђа, а казна му је изречена након што је признао кривицу. Пресуду му је изрекла судија Весна Станковић-Ћосовић.

Према пресуди, Стијак је тужиоцу Живани Бајић пријетио у ходнику Окружног суда Бањалука 8. априла након завршетка главног претреса оптуженим инспекторима ЦЈБ Бањалука  Срђану Радуловићу, Огњену Стијаку и Марку Ковачевићу и другима. Драго је, иначе, стриц Огњена Стијака, који је осуђен на пет година и пет мјесеци због трговине дрогом и других дјела.

Драго је пришао тужиоцу и рекао јој: "Оштра си у судници, знам да си оштра и према сину код куће. Знам ја добро ко си ти, а знам ти и сина. Припази да му се нешто лоше не догоди." Након тога мирно је изашао из суда и отишао у непознатом правцу. У пресуди се наводи да је то урадио у намјери да застраши тужиоца Бајић и да утиче на њу да не ради у складу са законом.

Образлажући пресуду судија Станковић-Ћосовић је казала да је Драги Стијаку ублажена затворска казна.

- Суд је као олакшавајуће цијенио то што је он признао кривицу и његово коректно владање. Сматрамо да је ово адекватна казна која ће утицати и на друге да не чине оваква дјела и не пријете тужиоцима и судијама, који само раде свој посао - истакла је судија Весна Станковић-Ћосовић.

Драго Стијак је рекао да се никад није скривао, како су писали медији и да му је зато нанесена штета. Од суда је тражио да се искључи јавност са суђења, али му то није уважено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана