Смиљанићу забрањена продаја куће у Дебељацима

Небојша Томашевић
Смиљанићу забрањена продаја куће у Дебељацима

Бањалука - Окружни суд прихватио је у петак захтјев тужиоца Миодрага Букарице да се Недељку Косу привремено забрани продаја куће, за коју тужилаштво тврди да је стварно власништво Бранислава Смиљанића, који је осуђен на девет година затвора због зеленаштва и изнуде.

Кућа од око 700 метара квадратних налази се у Дебељацима код Бањалуке. Букарица је овај захтјев поднио на наставку рочишта за трајно одузимање нелегално стечене имовине од Смиљанића и повезаних лица са њим, јер сматра да је та кућа стечена нелегално.

Тужилаштво је у овом процесу у петак извело и нове доказе, којима, како су рекли, указују на то да је Смиљанић трошио више новца него што је зарађивао. Саслушан је вјештак грађевинске струке Дара Обрадовић, која је процјењивала вриједност куће Недељка Коса, у чију изградњу је према тужилаштву и осуђени Смиљанић улагао новац. Ријеч је о кући од око 80 квадрата у Ламовитој код Приједора. Вјештак Обрадовићева вриједност те куће процијенила је на 51.488 марака.

Обрадовићева је у петак у бањалучком Окружном суду истакла да је то грађевинска вриједност.

- Толико новца је требало да тај објекат буде изграђен. Кућа је величине седам са осам и по метара и има настрешницу два и по пута осам метара - казала је вјештак Обрадовићева.

У Тужилаштву су појаснили да су овим вјештачењем жељели да докажу да су Смиљанић и Кос имали више новца него што су га законито зарађивали.

Бањалучко Окружно тужилаштво суду је раније поднијело захтјев да се од Смиљанића трајно одузму три стана, два гаражна мјеста у улицама Булевар Степе Степановића и Саве Љубоје, те куће у Дебељацима код Бањалуке и у Чарићима код Кнежева. Осим тога тужилаштво тражи да му се одузме и "ауди А6".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана