Сејфовић тврди да су банку опљачкале особе из Србије

Небојша Томашевић
Сејфовић тврди да су банку опљачкале особе из Србије

Сарајево - Амел Сејфовић је негирао да је учествовао у пљачки око 300.000 марака из Рајфајзен банке на Илиџи, током које је убијен бициклиста Кемо Башић и истакао да је набавио панцире и возило за особе из Србије које су му рекле да имају намјеру да опљачкају банку.

- Осуђен сам у Црној Гори за пљачку банке и лежао умјесто правог починиоца. По изласку из затвора амиџа Незир ми је дао 10.000 евра, купио сам „ауди А8“ и почео трошити новац. Убрзо ме звао познаник и замолио за услугу да набавим панцире и возило за неке особе из Србије које живе у Републици Српској - рекао је Сејфовић у сарајевском Кантоналном суду.

Додао је да се два пута видио са тим особама који су му рекле да имају „типу“ и да ће добити награду за услугу.

- Сестра Алма ме на дан пљачке одвезла до насеља Неџарићи, гдје сам узео возило с панцирима. Тад сам се са Арифом Хајрудиновићем одвезао у Блажуј и непознатим младићима дао робу и добио мању торбу - рекао је Сејфовић.

Истакао је да му је убрзо послије тога сестра Алма рекла да је чула да је опљачкана банка и убијен случајни пролазник.

Према његовим ријечима, након што је ухапшен тукла га је полиција, али га, како каже, није могла сломити. Истакао је да је хапшење сестре Алме за њега био вид уцјене, па је побјегао из затвора.

Осим брата и сестре Сејфовић, на оптуженичкој клупи због пљачке су Ариф Хајрадиновић, Низама Беширевић, Харис Хајровић, Горан Шакота, Самир Балтић. За пљачку је осумњичен и Анел Хајровић, који је ухапшен у Хрватској због других кривичних дјела. Према оптужници, Рајфајзен банку су опљачкали Амел Сејфовић, Хајрадиновић и Хајровић 5. новембра 2015. године. Алма је оптужена за помагање и учешће у планирању пљачке, а Низама за помагање у набавци возила. Остали оптужени су помогли у скривању након кривичног дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана