Провалници ушли у стан хирурга Папића уз помоћ конопца

Небојша Томашевић
Провалници ушли у стан хирурга Папића уз помоћ конопца

Бањалука - Познати бањалучки хирург Владимир Папић, од кога су према оптужници Мирхад Махмутагић (33) и Анђелко Чавловић (32) украли 40.000 марака, казао је у бањалучком Окружном суду да су се лопови у његов стан попели уз помоћ конопца коју су везали за ограду балкона.

Он је потврдио да му је из стана у новембру 2009. године нестало 40.000 марака које су биле у различитим валутама и апоенима. Исказ је дао као свједок Тужилаштва.

- У вријеме крађе супруга и ја били смо на одмору. Старија кћерка, која је остала у Бањалуци, обавијестила нас је о провали. Лопови су у стан ушли кроз балконска врата која су развалили. На балкон су се вјероватно попели уз помоћ конопца јер је он нађен да виси на тераси завезан за ограду - испричао је Папић и додао да није видио ко га је опљачкао, те да одлуку о кажњавању оптужених препушта суду.

Махмутагића и Чавловића бањалучко Окружно тужилаштво терети да су од јула до децембра 2009. године провалили у 17 станова и украли веће количине накита, разну робу и новац у укупној вриједности од 177.570 марака. Највећи плијен имали су током провале у стан бившег народног посланика и директора "Дунав осигурања" Саше Чудића, из чијег стана су однијели накит, новац и друге ствари вриједне око 70.000 марака.

Оптужени су углавном проваљивали у станове користећи одсуство власника, а у главном су крали златни и сребрени накит, техничку робу, парфеме, алкохолна пића и новац.

Чавловић и Махмутагић су познати одраније по чињењу кривичних дјела и осуђивани су. Чавловић је више пута осуђиван због крађа од по пет мјесеци до двије и по године затвора. Махмутагић је због шверца дроге лежао двије године у затвору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана